Gravity Landslag

2022 års prel. landslags program för Gravity grenarna Downhill & Enduro

  • Endurotävling utan för Norden (END), återkommer till datum och plats
  • 24–26 juni:  EM Maribor (DH)
  • 3 juli:  IXS-European Cup Voss, Norge (DH)
  • 24–28 augusti: VM Les Gets (DH)
  • 29 september–2 oktober: EWS Finale Ligure (END)

För enduro planeras en EWS qualifier-tävling utanför Norden. Exakt vilken tävling kommuniceras ut under våren. Därtill är planen att åka till finalen på Trophy of Nations, den största lagtävlingen i sporten som avslutar säsongen.

I stort kommer fokus att ligga på juniorer och U21 för vidareutveckla de talanger som hittat till sporten under senare år. Under året kommer vi att erbjuda läger åt juniorer men även sänka tröskeln till internationella tävlingar för juniorer och U21 med hjälp av stimulansbidrag.

Om Svenska Gravity landslaget

Svenska landslaget i Downhill, Enduro och 4X drivs av Svenska Cykelförbundet och är ett högt rankat landslag med flertalet internationella medaljer de senaste åren. Landslaget består av damer och herrar på både junior- och seniornivå som tillhör nationell och internationell elit. Landslaget bedriver verksamhet både hemma i Sverige och utomlands i form av träningsträffar, träningsläger och deltagande i internationella tävlingar och mästerskap. Förbundskapten Felix Beckeman.

För mer information om landslagsprogram och uttagningskriterier är ni varmt välkomna at vända er till förbundskapten: Felix.Beckeman@scf.se

Internationella mästerskapsmedaljer senaste åren

VM silver Enduro 2019 (Zakarias Johansen, Robin Wallner, Alexander Kangas)

VM brons 4X 2019 (Felix Beckeman)

VM guld 4X 2017 (Felix Beckeman)

Under 2021 har svenska cyklister fem topp 10 placeringar varav en tredjeplats på världscupen (EWS La Thuile 2021 3:a Zakarias Johansen)