Arrangera SWE Cup MTB

Här nedan har vi samlat information för arrangörer av deltävlingar i SWE Cup, gäller grenarna Downhill, Enduro och XCO. Informationen som ligger här är aktuell och är den som för tillfället gäller.

 

 

XCO

Ansökningsblanketter för att söka deltävling finns på följande länkar, blankett 1, blankett 2 Ansökan skall vara inne senast 31/3 året innan, alltså för 2025 års säsong söker man innan 31/3 2024

Förutsättningsdokument, dokument med de förutsättningar och regler som gäller för SWE Cup XCO arrangörer.
Det material som arrangörerna skall användas av förvaras på en släpvagn som ägs av förbundet, denna transporteras mellan tävlingarna, det är mottagande arrangör som ser till att de får till sig släpvagnen på något sätt, dokument för släpvagnen finns här.

I arbete med att förbättra SWE Cup så beslutade grengrupp och tävlingsansvarig att jobba efter följande planering för kommande tävlingssäsonger, nedan schema är ett önskemål om hur tävlingarna i SWE Cup skall fördela ut sig över säsongen.

  • 1 tävling andra halvan april
  • 1 tävling första halvan maj
  • 1 tävling andra halvan maj
  • 3 tävlingar juni, juli, augusti (max 2 per månad)
  • 1 tävling september

Önskvärt är att varje tävlingshelg innehåller en XCO och en XCC och har UCI status, detta för att ge bra förutsättningar till våra aktiva som får mer ut av tävlingshelgen, ge arrangörerna mervärde i att kunna locka deltagare med flera tävlingar under samma helg. Tävlingar som uppfyller dessa krav kommer prioriteras.

Enduro/Downhill

Ansökningsblanketter för att söka deltävling finns på följande länkar, blankett 1, blankett 2 Ansökan skall vara inne senast 1/11 året innan, alltså för 2025 års säsong söker man innan 1/11 2024

Förutsättningsdokument, dokument med de förutsättningar och regler som gäller för SWE Cup Enduro arrangörer.
Arrangörer skall använda sig av en del material under tävlingen, dessa finns på en pall som transporteras mellan arrangörer på lämpligast sätt, det är mottagaren som är ansvarig för att se till att den får pallen till sig på lämpligast sätt, dokument för pallen finns här.