Meny
Mountainbike

Missa inte att testa IKHP:s nya bana – anmälan till SWE Cup har öppnat

I år finns det en extra stor anledning för alla ungdomar att ta sig till Huskvarna MTB Tour då det vankas UEM på Huskvarnaberget 2024. IKHP:s SWE Cup är som vanligt en tredagarstävling där den andra etappen på den nya XCO-banan dessutom har UCI C1-status.

Det rör sig om tre dagar med tre olika tävlingsformer. Totalsegraren i respektive klass är den med kortast åktid sammanlagt från de tre racen. Efter varje avslutad tävlingsdag delas det ut ledartröjor. För att bli vinnare av touren krävs start alla dagar.

XCO-racet kommer köras på den nya banan som kommer användas på Ungdoms-EM 2024; en tuffare och roligare bana med ännu fler höjdmeter än föregående år på Huskvarna MTB Tour. Den håller internationell standard och bjuder på fantastiska vyer över Vättern med omnejd.

Vid de tekniska partierna finns A-, B- och ibland C-spår där alla ska kunna tävla på sina egna villkor men samtidigt inte tappa för mycket i kampen om placeringarna.

Gemensam start med seedning som baseras på resultat från etapp 1. UCI-seedning gäller för XCO-racet för berörda klasser.

Etapperna i Huskvarna MTB Tour

  • Etapp 1: XCT, Prolog med bergstempo, torsdag 18 maj.
  • Etapp 2: XCO, fredag 19 maj (UCI C1).
  • Etapp 3: XCC, lördag 20  maj.

I år kommer även P/F 13–14 att köra den långa backen på prologen. För nybörjare körs det separat race på lördag på kortare banor uppe vid arenan.

Anmälan har öppnat, ni hittar den som vanligt på Sportstiming HÄR!

Text: SCF och IKHP
Foto: IKHP