Mountainbike

Både E-bike och kombitävling på årets Gotland Grand National!

Du vill väl inte missa en av årets MTB-höjdare? Då är det dags att anmäla sig och ordna båtresan till Gotland Grand National MTB E-bike! Efter första årets historiska race så blir det en uppföljare på GGN MTB E-bike 27 oktober. Årets nyhet och stora utmaning är en kombitävling med GGN MTB E-Bike och Enduro.

Var med och kör kraftprovet på Gotland och GGN 2022 på Gotland med kompisarna, arbetskollegorna eller varför inte utmana dina cykelkollegor i branchen?

Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet genomför GGN E-Bike. Tävlingen kommer att cyklas under torsdagen den 27 oktober 2022 (dagen innan GGN startar).

Upplägget blir ett varvlopp med två timmars cykeltid på 10 av den 22 kilometer långa GGN-banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid. Klasserna delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet MTB E-Bike Pedalec 250w med 25km/h samt en med E-Bike Pedalec över 250w som kommer att ligga under Svenska Motorsportsförbundet (SVEMO).

”Nordic Sport & Event har satt MTB E-Bike på svenska kartan på riktigt nu! Tillsammans med oss på SCF och SVEMO har vi möjliggjort ett historiskt ögonblick 2021 när det första gemensamma tävling på MTB E-Bike genomfördes på GGN. Utveckling ger framgång och till 2022 så händer det igen. Nordic Sport & Event sjösätter ännu ett historiskt race och lägger till GGN Challenge där man får chansen att köra en kombotävling med både MTB E-Bike och Enduro. Fantastiskt kul att få vara en del av denna historia! Ni ger oss en otroligt bra plattform att växa tillsammans på”, säger Malin Lindgren Henttonen som är tävlingsansvarig för MTB-grenarna på SCF.

Nu kan du utmana dig ytterligare under Gotland Grand National helgen på Gotland den 27-29 oktober 2022. Vi erbjuder nu dig GGN Challenge som är en kombinationstävling mellan torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. Vinnaren är den som i respektive klass cyklar (torsdag) och kör (fredag eller lördag) flest varv på kortast tid inom angivna tider för respektive tävlingar. Totaltiderna slås ihop för att få fram kombinationsplaceringar i dam- respektive herrklasserna.
För att delta i GGN Challenge ska du anmäla dig till båda tävlingarna separat och meddela oss på info@nordicsportevent.se att du har för avsikt att delta i kombinationstävlingen.

”Som arrangör av värdens största endurotävling Gotland Grand National är vi otroligt glada och stolta att Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet står bakom vår nya satsning på GGN MTB E-BIKE som hade Sverigepremiär redan till GGN 2021. I år utvecklar vi konceptet med GGN Challange där du både cyklar och kör enduro”, säger Conny Bohlin, som är vd på Nordic Sport & Event.

Nytt partnerskap mellan SCF och 4Light under GGN 2022

Svenska Cykelförbundet ingår partnerskap med företaget 4light. Fantastiskt tycker vi på SCF som är måna om cyklisters säkerhet.

4Light står för reflexer och säkerhet. Cyklister, motorcyklister, joggare och alla som rör sig i mörka miljöer vill kunna lita på att de verkligen syns. Med 4LIGHTS fritidsprodukter gör de det mycket bättre än bara med cykellysen och reflexer.

Gå gärna in och läs mer om 4lights produkter HÄR eller varför inte träffa dem personligen på GGN. 4Light kommer ställa ut sina produkter under GGN:s alla dagar.

”Välkomna!” säger David Bodlin och Robert Lindberg från 4Light.

Text: SCF och GGN
Foto: GGN