Mountainbike

XCE först ut på Cykelspelen och Team 31:arena – för alla åldrar!

Missa inte chansen att köra en både rolig och högklassig XCE-tävling! Svenska Cykelspelen inleds lördag 10 juni med MTB Eliminator Continental series på numera Team 31:arena är tävlingen öppen för alla åldersklasser, med låga startavgifter! Drygt två veckor senare är det dags för SM i XCE på en fin bana inne i Umeå.

Faluhelgen inleds med en sprinttävling för samtliga tävlingsklasser där Juniorer och Elitcyklister kör i en gemensam klass och som ingår i den internationella cupen Continental series.

Här får alltså våra ungdomar chansen att tävla på samma arena som elitcyklisterna med anpassad svårighetsnivå.

Banorna kommer vara uppmärkta från och med fredag kväll då öppen träning erbjuds. Officiell träning kommer att ske på lördag morgon 08.30–09.10 för ungdomar och mastercyklister samt 09.15–09.50 för elitklasserna.

Mera info och anmälan till XCE-tävlingen 10 juni HÄR!

”Tävlingarna i Falun var en enda fest ifjol, då med världscup. I år öppnas festen även neråt i åldrarna då alla åldrar kan delta i tävlingen i år som har Continental Series status. Samtidigt är tävlingen ett perfekt tillfälle att varva upp med inför SM i Umeå som går av stapeln mindre än en månad senare”, säger MTB-förbundskaptenen Petter Mattsson.

Cykelspelens första tävlingshelg avslutas sedan på söndagen med Lugnet XCO Juniorer och Elitåkare tampas om prispengar och UCI-poäng på en internationell UCI C2-tävling. Långhelgen efter är det dags för Borlänge tour, även den innehåller en C2:a!

XCO-tävlingarna under Svenska Cykelspelen

KOLLA IN artikeln gällande namnbytet till Team 31:arena!

* * *

Missa inte SM på fin XCE-bana i Umeå

För er juniorer och senioråkare som gillade det här med XCE är det ju givet att även planera in XCE-SM i Umeå under semestern. Kolla in varvet på den fina banan i centrala Umeå.

Alla cykeltider under SM-veckan i Umeå

 • Tisdag 27 juni 17.00: Tidskval XCE, damer och Herrar. Info och anmälan!
  18.30:
  Finalpass XCE damer och herrar under en intensiv timme med spännande dueller i sprint-MTB. Antalet anmälda avgör antalet omgångar.
 • Torsdag 29 juni 15.00: Damer kortbana, 45 min + 3 varv. Prisutdelning direkt efter målgång. Info och anmälan!
  17.00:
  OBS tiden! Para, jaktstart 45 minuter. Prisutdelning direkt efter målgång. Info och anmälan!
  18.30:
  Herrar kortbana, 45 min + 3 varv. Prisutdelning direkt efter målgång. Info och anmälan!

Text och artkivfoto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.