Mountainbike

Edvin Elofsson sexa på Junior Series i Österrike – i en fin svensk laginsats

Det svenska juniorlandslaget kämpade på bra i tuffa väderförhållanden i österrikiska Ötztaler Mountainbike Festival med UCI Junior Series. Edvin Elofsson dominerade i SWE Cup och på SM förra säsongen och var nu sexa i denna vassa konkurrens.

Elofsson var den av de svenska herrjuniorerna som hade bäst startposition och var till en början fyra med direkt hugg på podiet. Sedan kunde den så snabba MTB-cyklisten, som till i år har bytt klubb från Mjölby till Serneke Allebike, bevaka sjätteplatsen.

Nils Johansson och blixtinkallade Anton Unger i sin tur kring topp 20 hela loppet. En stabil HJ-insats med tanke på att toppseedade Leo Lounela fick stå över på grund av förkylning.

Stina Kagevi som dubblerar med landsväg hade inte jättemånga MTB-pass inför Österrikeresan, men har varit sjua i Junior series i spanska Banyoles. Nu var hon på plats 17.

Svenska placeringar Junior Series herrjunior

  • 6 Edvin Elofsson, Serneke Allebike MTB team
  • 20 Nils Johansson IKHP
  • 23 Anton Unger, Falu CK

Svensk placering Junior Series damjunior

  • 17 Stina Kagevi, Länna Sport CK

”Det har varit tuffa väderförhållanden här nere och jag tycker att alla fyra gjorde bra lopp efter sina förutsättningar. I morgon åker vi vidare mot Tyskland, närmare bestämt Heubach där det är en ny Junior Series-tävling. Något lite mindre konkurrens men fortfarande tufft och en mera udda bana. Då kommer alla vara ännu mera i race mode”, säger förbundskaptenen Petter Mattsson.

Stina Kagevi kommer att ansluta till det landsvägsgäng som kör tredagars etapplopp i Nederländerna medan Leo Lounela kommer att ansluta till MTB-gänget på UCI Junior series och gör därmed en mycket intressant start i Heubach.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.