Alla grenar
Mountainbike

2 x Topp 10 för downhill-landslaget på EM

Veckan i Portugal var mestadels regnig för herrarna och stundtals solig för damerna. Banan var brant och utmaningarna blev flera med det hala underlaget efter allt regnande.

I kvalet var Ottilia Johansson Jones ett par hundradelar från en tredjeplats i damjuniorklassen, men fick sedan tekniska problem till finalen och kom inte till start. Adam Larsson mötte svårigheter i seedingen med en krasch som innebar att han lugnt fick rulla ned till målet. När det var dags för finalen dagen efter var det med en något omtumlad kropp som han sedan kom på en tiondeplacering i ett starkt startfält. En annan som hade en bra dag på cykeln var Josefine Björkman som i sitt finalåk även hon slutade på en tiondeplats i elitklassen, det bästa resultatet i ett internationellt mästerskap hittills för Björkman.

Josefine Björkman, 7:a i Schladming

Josefine Björkman, 10:a på EM i Portugal  (bild från 2017)

Himlen öppnade sig vid ett par tillfällen över herreliten under veckan, träning, seeding och tävling var en enda lång lersaga. Hedman gick som många andra i backen i seedingen, vilket resulterade i en stukad fot. I finalen dagen efter slutade han på en 38:e-plats i elitklassen.

Truppen:

Adam Larsson, Ulricehamns Cykelklubb (Herr Junior)
Josefine Björkman, Göteborgs Stigcyklister (Dam Elit)
Tim Hedman, Sandvikens Cykelklubb (Herr Elit)
Ottilia Johansson Jones, Åre Bergscyklister (Dam Junior)
Rasmus Krona (mekaniker)

Mer om truppen