Alla grenar
Mountainbike

Downhill-landslaget till EM i Portugal

Lousa, en liten ort i Portugal står värd för EM i downhill i år, 6-8 april. Orten har ca 18 000 invånare och ligger drygt två timmars bilväg norr om Lissabon.  Cykelparkerna är som känt skidanläggningar vintertid vilket gör det svårt att förbereda sig cykelspecifikt, när snön fortfarande ligger tjock. För att ge möjlighet till mer cykling och förberedelse har vi valt att resa ned någon dag tidigare, och genomföra ett micro-träningsläger.

Banan:

Reklamfilmen:

Tävlingsprogrammet:
Tävlingarna går på helgen, den 7-8 april, se hela programmet här.

Truppen:

Josefine Björkman

Josefine Björkman

Josefine Björkman (Dam Elit)
En av våra mer rutinerade åkare som ofta syns ute på den stora scenen, världscupen i downhill. Björkman dubblerar numera downhill med enduro och har i och med detta gjort framsteg fysiskt. En stark och uthållig åkare med en 13:e-plats från EM 2017 i bagaget.

Adam Larsson

Adam Larsson

Adam Larsson (Herr Junior)
Adam gjorde debut som förstaårs-junior i landslaget under 2017 och har sedan dess tagit flera kliv framåt som åkare. När denna säsong drar igång är inte längre yngst i klassen, så vi får väl se om gammal är äldst! Larsson var en av cyklisterna som fick köra EM på hyrcykel 2016, på grund av att cyklarna kom bort på flygresan och förblev borta i två veckor. Utan underdrift är han hungrig på att få köra ett internationellt mästerskap på sin egen cykel!

Timhedmanliggande

Tim Hedman

Tim Hedman (Herr Elit)
Precis som Adam körde Tim hyrcykel under EM förra säsongen och är därmed tämligen revanschsugen. Hedman har flera framskjutna placeringar i såväl Scandinavian Downhill Cup och europeiska cupen och är även regerande svensk mästare i downhill från 2016, då förra årets mästerskap dessvärre uteblev. Tim kommer också under 2018 att ta sig an världscupen, med första start i Losinj (CRO) den 21-22 april.

Ottilia Johansson Jones (Dam Junior)
Ottilia kommer in i den svenska truppen som ett spännande wildcard från Österrike. Johansson Jones har tidigare tävlat under brittisk flagg som ungdomscyklist, men går i och med övergången till junior över till att representera Sverige. Hon har fina resultat från den europeiska downhillcupen och välkomnas varmt in i den svenska truppen. Att hon hamnat just hos oss är ingen slump, mamma är nämligen från Sverige och Ottilia har därmed en fot i Sverige och en fot i Salzburg.

Rasmus Krona (mekaniker)
Rasmus har även han tävlat downhill och spenderade en del av sin gymnasietid på Vansbro Cykelgymnasium. Numera arbetar han som cykelmekaniker och sedan 2017 sköter han om de ädlaste av cyklar – nämligen landslagets.