Alla grenar
Mountainbike

Långlopps-VM 15 september

I den norditalienska regionen Veneto, 12 mil norr om Venedig ligger byn, Auoronzo di Cadore. Här, bland alptopparna i UNESCOs världsarv, Tre Cime di Lavaredo, ska långlopps-VM avgöras den 15 september. De cyklister som kommer att representera Sverige är:

Gustav Larsson, Kvänums IF
Michael Olsson, Serneke Allebike CK
Emmy Thelberg, Team TCM Sweden CF

Gustav Larsson har under säsongen bland annat hunnit vinna en deltävling i Marathon World Series och har en rad andra fina placeringar i bagaget också. Gustav blev bland annat bästa svensk på EM i våras.

Michael Olsson har hållit sig i toppstriden på samtliga långlopp han kört i år och inte nog med det har han också gjort detsamma i XCO. Micke har en otroligt fin utvecklingskurva och jag tror mycket på en fortsatt positiv framfart. Detta blir hans första VM i långlopp.

Emmy Thelberg är tillbaka som ett intressant namn i XCM-sammanhang. Hon har under de senaste åren mest tävlat på landsväg, men har tidigare tävlat mycket i MTB. Emmy kom tillbaka starkt och visade tidigt att hon var att räkna med på de svenska långloppen. Nyligen tog hon även en tredjeplats i en deltävling av Marathon World Series.

Jennie Stenerhag kommer tyvärr inte kunna köra på grund av hamstringsskadan från tidigare i våras. Även om hon till synes gjort en fantastisk comeback med vinst på långlopps-SM och en tredjeplats på Vasan. Det håller tråkigt nog inte för VM ännu, men glädjande är att hon troligtvis kommer representera landslaget på för-VM i Turkiet i höst (Turkiet står värd för VM 2020).

15 september 2018

Kl. 9:00 Start herr (102 kilometer)
Kl. 9:45 Start dam (89 kilometer)

Mer information om UCI MTB Marathon World Championships 2018 här: https://world.3epic.it