Alla grenar
Mountainbike

VM-brons (XCE) till Joel Burman

Joel Burman, Borlänge CK hade allt som krävdes på XCE-VM för att ta sig igenom samtliga kvalheat till A-finalen där pallplatserna står på spel. Och det var inga dåliga konkurrenter han hade med sig i finalheatet, cyklister i den absoluta världstoppen. Regerande världsmästare Titoutan Perrin-Ganier från Frankrike tog sitt tredje raka VM-guld, bara 17 hundradelar före europamästaren, Hugo Briatta från Frankrike.

Bronspengen gick till Joel Burman, som med tiden 01:55,70 var 61 hundradelar från segertiden.

Tummen upp för ett grymt genomfört VM! Joel Burman, VM-brons XCE 2019

 

Värdstaden för VM hade på ganska kort varsel lyfts ur Urban Cycling Championships (som går i Chengdu i november) och flyttats till Waregem i Belgien. Beslutet om att flytta Sprint-VM togs relativt sent av UCI, men med ett VM på närmare håll kunde Sverige skicka en något större trupp än tänkt. Sju landslagscyklister stod på startlinjen i Waregem och det såg riktigt ljust ut även för U23:an Ella Holmegård (VM-silver 2017). Ella körde riktigt starkt även i detta VM men tyvärr punkterade hon i en utförskörning och gick inte vidare efter första heatet.

”Det var ett fantastiskt trevligt gäng att åka med, alla var här för att tävla och Sverige har verkligen fullfjädrade sprintcyklister! Idag var det en bana som passade Joel perfekt, han var riktigt åkstark och gjorde ett fantastiskt åk”, säger Petter Holmegård, teamledare för landslaget i Waregem.

Fr. v. Joel Burman, Martin Setterberg, Anton Olstam, Ella Holmegård, Alina Johansson.

Martin Setterberg, Vilgot Lindt och Anton Olstam åkte alla bra men räckte inte till placering, Edvin Lindh fick kedjebrott och för Alina Johansson slutade dagen innan eliminering.

Till samtliga resultat:

Bilder: Petter Holmegård