Alla grenar
Mountainbike

VIDEO: Påskläger med utvecklingslandslaget i MTB

Under påskhelgen spenderade utvecklingslandslaget i mountainbike fyra dagar i Vallåsen för att förbereda det sista inför sommarens stora tävlingar.
Helgen bjöd på ett varierande väder, från härlig vårsol till snöblandat regn.

– Helgen i Vallåsen blev en lyckad uppstart för säsongen 2017. Cyklisterna har dragit växlar på varandra och lämnade lägret både lite tröttare men också mer förberedda än tidigare. Det känns fantastiskt att få sparka igång med ett stormöte där både XCO och DHI är representerade. Vi har mycket att ge varandra inom MTB, säger Annie Söderberg, Förbundskapten MTB.

Utvecklingslandslaget_Vallåsen-34607

På plats fanns tekniktränaren Tommy Johansson, förbundskapten Annie Söderberg men även eltitåkare så som Josefine Björkman, Tim Hedman och Matthias Wengelin som delade med sig av sina erfarenheter.

– Att utvecklas handlar om att ta del av varandras kunskaper och det får vi möjlighet att göra på dessa läger och tack vare hjälp av kunskapen från våra ledare, säger Jack Kok, Cykelcenter Södertälje IK.

Utvecklingslandslaget_Vallåsen-34630

Emil Hedlund trycker på ordentligt.

För att hinna med så mycket som möjlig på dessa fyra dagar var det ett fullspäckat schema för deltagarna med bland annat teknikträning, distanspass och träningstävling.

Utvecklingslandslaget_Vallåsen-53

Tekniktränaren Tommy Johansson går igenom lite grunder innan det bär av ut i backen.

– Ett givande läger där vi fick slipa på tekniken tillsammans med DH gänget, vi fick gå över gränserna och se det omöjliga bli möjligt. Jag tycker lägret var jättebra, ett gott gäng likasinnade som alla vill utvecklas för att bli snabbare och att kunna sammarbeta grenarna emellan var väldigt nyttigt, säger Adam Gustafsson, Eksjö CK.

Utvecklingslandslaget_Vallåsen-63

Saga Molin tar sig igenom några knepiga pumpknölar.

Totalt deltog 16 åkare under de fyra dagar långa träningslägret i Vallåsen och det var ett gäng trötta men nöjda cyklister som packade ihop och åkte hem på måndagen.

Utvecklingslandslaget_Vallåsen-34531

Tim Hedman under träningstävlingen som kördes på söndagen.

SVT Halland var även på plats och gjorde ett personporträtt på Saga Molin, läs artikeln här.