Mountainbike

Uttagning klar till VM XCE i Chengdu, Kina

Den 5 – 11 november går VM XCE (sprint) i Chengdu, Kina i samband med UCI Urban Cycling World Championships. Chengdu står VM-värd för andra året i rad och det kommer att vara på samma plats även 2020.

Nu har truppen på tre sprintcyklister tagits ut för att representera Sverige.

Ella Holmegård, Mölndals CK
Anton Olstam, CK Natén Säter (bilden ovan)
Johan Widén, CK Natén Säter

Anton och Ella har båda två flera pallplaceringar från världscupen i år. Johan har gjort en stabil säsong med flera topp 10-placeringar.

”Säsongen har innehållit många fina tävlingsresultat, men cyklisterna har framförallt fått mycket bättre kläm på hur den nya formen av XCE-tävlingar fungerar. De har varit duktiga på att snappa upp vad som krävs för att hålla sig kring de framskjutna placeringarna och hur man beter sig för att komma dit. Det är det som kommer att spela roll även på VM. De är väl förberedda”, säger Annie Söderberg, förbundskapten mtb.

Johan Widén

Johan Widén

Ella Holmegård, Mölndals CK i slutspurten mot Alina Johansson, Mjölby CK.

Ella Holmegård, Mölndals CK i slutspurt

 

 

VM-truppen Trial
Samtidigt som VM i spint (XCE) körs Trial-VM, även det i Chengdu. Denn svenska trialtruppen består av:

Nadine Kåmark, Partille TK – women elit
Joacim Nymann, Partille TK – men elit (20 tum)
Rasmus Lidén, Tranemo CS – men juniors (20 tum)
Alexander Karlsson, Hawkhills TK – men elit (26 tum)

”Det blir spännande att se både hur Nadine Kåmark, som tog sin första VM-medalj i Chengdu förra året och Joakim Nymann som tog sig till en femteplats i samma VM-final står sig i årets mästerskap”, säger Mats Hult, förbundskapten Trial. ”Båda två har haft en fin internationell säsong i år. Nadine ligger fyra på världsrankingen efter en andraplacering på världscupstävling och Joacim Nymann har presterat bra internationellt med bland annat en femteplats på EM”, fortsätter han.

Om VM
UCI Urban Cycling World Championships, den 5-11 novemer i Chengdu, Kina arrangeras för andra året i rad och samlar VM i grenarna Trial, BMX freestyle och Mountainbike XCE (sprint). Sverige skickar tre cyklister till MTB XCE-mästerskapet och en fyramannatrupp till Trial-VM.