Meny
Mountainbike

Isaberg bjuder på två nya sträckor i SWE Cup-finalen – dags att anmäla!

Sista helgen i september är det dags för sista deltävlingen i SWE Cup enduro på Isabergs fina anläggning. Tävlingen som gör sin femte raka SWE Cup-säsong och får denna gång avsluta säsongen 2023. På måndags är sista dagen för anmälan till ordinarie pris.

SWE Cup-finalhelgen inleds med en powerstage på lördagen och så är det avgörande race på söndagen där det också kommer delas ut priser för totalsegrar i SWE Cup.

 

Extra kul är att det också är rekordmånga E-bikes anmälda till loppet. Deltagarantalet ser också ut att matcha tidigare års siffror om lite drygt 300, så det kommer bli tufft och kul motstånd. Anmälan är öppen ända fram tills tävlingsdagen.

Tävlingsledare Geir Inge Folkestad berättar att det gjorts en del ändringar på banorna tills i år; två sträckor är exempelvis helt nya för i år.

I övrigt är det som vanligt i Isaberg varierade banor med allt från byggda hoppleder, maskingrävda leder till naturliga stigar. Det finns gott om olika sorters cykling på och omkring Isabergstoppen.

Det kommer att vara 8 tävlingssträckor (inkl prostage och powerstage) i området på och runt Isabergstoppen.

Tider att hålla reda på till SWE Cup-finalen

  • Måndag 25 september: Sista dagen för anmälan till ordinarie pris; 26–29 september är det förhöjd avgift med 200 kronor som gäller.
  • Torsdag 28 september: Banor offentliggörs kl 20.
  • Fredag 29 september: Registrering stänger klockan 23:59, länk se nedan. Ingen anmälan på plats.
  • Fredag 29 september: Banor snitslade och klargjorda. Lift öppen kl 11–17.
  • Lördag 30 september: Prostage U21 Herr/dam och Tävling Herr/dam och powerstage kl 16-18. Lift öppen kl 10–16.
  • Söndag 1 oktober: SWE Cup-finalen avgörs kl 9–16.

Länk till anmälan och mycket mera info finns HÄR!

Text: SCF
Foto: Escape Gravity Media


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.