Meny
Mountainbike

Tre riktigt lovande förstaårsjuniorer samlar nya erfarenheter i Frankrike

Nästa veckas helg avslutas den franska cupen med en deltävling i Levens. På programmet finns den sista Junior Series-tävlingen i Europa under 2022 och tre svenska förstaårsjuniorer får chansen att utmana den europeiska toppen sista helgen i september.

Svenska laget i Levens

  • Leo Lounela, Strängnäs CK
  • Edvin Elofsson, Mjölby CK
  • Stina Kagevi, Länna Sport

Leo Lounela har kört väldigt bra internationellt från svåra startpositioner. Han var 16:e här på VM i franska Les Gets. Foto: Piper Albrecht

”Juniorerna har bjudit på en spännande säsong under 2022 och efter VM öppnades en dörr för att få in en till Junior Series-tävling i programmet för våra första års juniorer. Alla tre har haft en stark första säsong i juniorklassen och jag anser att det finns realistiska möjligheter till både bra lärdomar och fina prestationer i Levens”, säger förbundskaptenen Petter Mattsson.

Edvin Elofsson har varit ett stort utropstecken under sin första juniorsäsong, har dominerat stort i SWE Cup på hemmaplan. Foto: Piper Albrecht

 

Stina Kagevi har dessutom hunnit med att bli svensk mästare på landsväg och var senast bästa svenska junior i ett tufft nederländskt etapplopp.

Herrjuniorerna tävlar i ett nästan 100 cyklister stort startfält medan Stina får ett lite mindre startfält bland damjuniorerna. På plats finns flera topp tio-cyklister från augusti månads VM-tävlingar.

”Målet med uppdraget är att skaffa erfarenheter och förutsättningar inför nästa års säsong”, säger Petter Mattsson.

På hemmaplan avslutas SWE Cup-säsongen med dubbla tävlingar i Jönköping i form av Hallbyrundans XCO på lördag –med alla tre till start – och XCC på söndag. Elofsson har redan avgjort herrjuniorklassen. Kolla in all totalställning här i SWE Cup, ungdomscupen och masterscupen HÄR! 

Text: SCF
Foto: Piper Albrecht och SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.