Meny
Mountainbike

Tilda Hylén slutade som fin tolva i värmen på XCO-VM i Frankrike

Tilda Hylén, Falu CK, hade en liten dipp på NM senast men har  kört jämnt och bra hela säsongen. XCO-VM i Frankrike på torsdagseftermiddagen var inget undantag. Tilda var ytterst nära att nå ett ensiffrigt resultat och slutade fin tolva efter ett stabilt lopp från start till mål. 

”Hon gör det bra från start till mål, är snabb ut och hade nog haft placering nio om inte skon hade gått sönder när hon krokade ihop med kanadensiskan (duktiga allroundcyklisten Isabella Holmgren) på sista varvet. Riktigt bra kört i sin helhet”, säger förbundskaptenen Petter Mattsson.

Tilda har varit i de här faggorna på världscupen och var stod rankad som nummer 16 i andra led när cyklisterna gav sig ut på de tre varven i hettan som fortfarande råder i franska Les Gets.

”Bonus i det hela är att det här är ett resultat som ger henne fördelar nästa år när hon går upp i U23-klassen”, säger Petter Mattsson.

VM XCO damjunior

  • 1 Monique Halter, Schweiz 59:37
  • 2 Lea Huber, Schweiz +1.16
  • 3 Natalia Grzegorzewaska, Polen +1.26
  • 12 Tilda Hylén, Sverige +5.12

Mera om damjuniorernas XCO-lopp senare i kväll då vi även avhandlar herrjuniorernas XCO-uppgörelse med tre intressanta svenskar till start i form av  Edvin Elofsson (Mjölby CK), Hugo Sandin (IK HP) och Leo Lounela (Strängnäs CK).

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare tävla internationellt. Kolla gärna in dem och deras erbjudanden nedan!