Mountainbike

SWE Cup Enduro startade med en riktigt het deltävling i Göteborg

Första deltävlingen i SWE Cup Enduro kördes i helgen i Lackarebäck i Göteborg. Bra tävlingar med till och med fint väder. Segrade i tävling elit gjorde Ebba Johansson och Oliwer Kangas. Det senare efter en klassfylld kamp mot Zakarias Johansen.

Göteborg bjöd på ett soligt väder till att börja med under lördagen när man började med fri träning för att vid 15-tiden avbryta denna och köra Pro Stage. Efter ett par åkare drog ett lätt regnväder in som gjorde banan svår för resterande åkare.

Men det var uppehåll sedan sen eftermiddag på lördagen och söndagen bjöd på kalasväder hela dagen om än med lite kyliga vindar, men inte samma krassa aprilväder som på många andra håll.

Nästan 350 åkare hade anmält sig och Göteborgs Stigcyklister hade byggt 11 sträckor, delvis ändrade från tidigare år.

Dagen inleddes med E-MTB med åtta startande. Denna klass vanns av minst sagt rutinerade gravitycyklisten Robin Wallner följd av Johan Widen och Philip Fagerberg.

I SWE Cup-klasserna blev det Ebba Johansson, Ella Svegby och Else Bratteland på pallen i tävling/elit dam efter fina körningar.

I herrklassen var båda landslagscyklisterna Oliwer Kangas och Zakarias Johansen på plats. det blev också inte oväntat en kamp om segern mellan de bägge skickliga endurocyklisterna. Det skilde till sist åtta sekunder. Kangas segrade denna gång. Trea var William Scheele, som också körde väldigt bra.

U21 Dam: Mimmi Leiderth vann före Tatiana Furnes.

U21 herr: Olle Eriksson segrade, silver till Andreas Dahlgren och Lo Zetterlund brons.

Det gjordes väldigt många fina prestationer även i övriga klasser och ett bra arrangemang. SWE Cup enduro är i gång och nästa anhalt xxx

SWE Cup Enduro 2024

  • 20–21 april: SWE Cup #1, Göteborg.
  • 1–2 juni: SWE Cup #2, Arvika. Anmälan
  • 29-30 juni SWE Cup #3, Östersund. Anmälan
  • 31 augusti–1 september: SWE Cup #4, Ulricehamn. Anmälan
  • 21–22 september: SWE Cup #5, Falun. Anmälan
  • 28–29 september: SWE Cup #6, Isaberg. Anmälan

Text: SCF
Foto åkbilder: Mats Ryde
Foto: prispallar: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.