Mountainbike

Nu är de svenska mästarna i Enduro 2021 korade i Järvsö

Det blev ett fantastiskt mästerskap och folkfest i otroligt väder under Svenska Mästerskapen Enduro 2021 i Järvsö. Torra, snabba banor gav publiken mycket bra racing i världsklass när nästan hela den svenska eliten var på plats.

Vi fick verkligen en fin och härlig dag här hemma i Järvsö. Solen sken och vi hade glada och taggade cyklister i våra skogar. Som arrangerande klubb är vi väldigt nöjda och riktar ett stort tack till alla inblandade i tävlingen, säger Amanda Sandahl, Järvsö Bergscykelklubb.

Totalt var det nära 250 åkare och totalt 14 klasser som körde de fem utmanande sträckorna när Svenska Mästerskapen avgjordes i Järvsö Bikepark.

Arrangören har gjort mig och åkarna väldigt nöjda med SM 2021 dvs. mycket bra arrangerat och hela tävlingen blev en riktig folkfest. Årets ”rookie” är Filippa Ring som kört sina första tävlingar i både ÅRE och nu i Järvsö och vinner Dam Elit på bästa möjliga sätt. Imponerande, säger Adrian Hörnqvist Förbundskapten Downhill, Enduro och 4X, Svenska Cykelförbundet.

Resultat

Herr

  1. Zakarias Blom Johansen, Ibis enduro racing team
  2. Robin Wallner, Åre Bergscyklister
  3. Oliwer Kangas, Specialized concept store cykel

Dam

  1. Filippa Ring, Trailstore Collective BC
  2. Josefine Björkman, Göteborgs stigcyklister
  3. Ingun Ståhl, Göteborgs stigcyklister

Fullständigt resultat finns HÄR

 

Fotograf: Peter Eriksson-Gladh