Meny
Mountainbike

Svenska Cykelförbundet söker övergripande förbundskapten MTB

Vi tackar Petter Mattsson för två år som svensk övergripande förbundskapten för MTB-landslaget. Svenska Cykelförbundet (SCF) söker ny övergripande Förbundskapten MTB som med stor arbetsglädje och mycket driv vill vara med och ta svensk MTB till nästa steg. Är Du den vi söker?

Presentation av SCF

SCF är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 500 föreningar med cirka 75.000 medlemmar. Runt 5.000 cyklister per år tävlar i någon av de nio grenarna landsväg, mountainbike, paracykel, BMX, cykelcross, bana, trial. gravel och E-Cycling.

Beskrivning av tjänsten förbundskapten – allmänt

Vi söker dig som vill vara med och utveckla MTB-landslaget men också de talanger som är på väg in i landslaget, allt i enighet med SCF:s långsiktiga mål. Du kommer att ha ansvar för allt som rör landslagsverksamheten. Som ett stöd i rollen finns en strategi- och utvecklingsgrupp samt uttagningskommitte.

Du samarbetar med övriga förbundskaptener i cykelns nio grenar. Motparter i RF/SISU, SOK och våra internationella samarbetspartner blir naturligt i ditt dagliga arbete. Inom grengrupp MTB kommer du att vara rapporterande för det som rör elitverksamheten och landslagsverksamheten i MTB-landslaget.

Inom ditt landslag har du personal- och budgetansvar och rapporterar direkt till generalsekreteraren. Arbetet är mångsidigt och innehåller både tävlings- och träningsaktiviteter likaväl som administration och strategiarbeten både internt och externt.

Personliga kvalifikationer

  • Du ska vara passionerad för MTB och du ska älska att arbeta med och utveckla människor som satsar på sin idrott.
  • Du ska vara strukturerad, drivande, lyhörd, ärlig, tydlig, självgående, ha förmåga att arbeta flexibelt och ha en hög arbetskapacitet.
  • Du har erfarenhet och god kompetens av att ha arbetat inom idrottsrörelsen med tävlingsadministration och har ett starkt intresse för att hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning inom idrotten och inom cykel och MTB specifikt.
  • Du ska ha relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar våra övriga förbundskaptener och kanslipersonal.

Om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 procent. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Din ansökan vill vi ha senast den 1 december och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut.

Ansökan och frågor skickas per e-post rubricerad ”Ansökan förbundskapten MTB” till vår generalsekreterare leif.karlsson@scf.se.

Text: SCF
Foto: Piper Albrecht