Alla grenar
Mountainbike

Succé under cykelfesten i Falun vid årets Mountainbike-SM

Första Cykelspelen i Falun arrangerades, med hänsyn till rådande situation, utan publik – men vilken succé det blev! +26 grader, sol och en stämning på topp hela helgen. Först ut på lördagen 29 maj var SCF Svenska Mästerskapen i XCE (cross country eliminator), där fick vi se snabba, rafflande heat med riktig mycket mjölksyra och kraft i pedalerna. Dagen blev en riktig genomkörare för Falu CK & Borlänge CK som ansökt om World Cup (WC) till år 2024.

Damer Senior:

 1. Jenny Rissveds, Falu CK
 2. Elin Hellgren, IK Hakarpspojkarna
 3. Agnes Abrahamsson, CK Master

Herrar Senior:

 1. Edvin Lindh, Team Ormsalva Athletics Club
 2. Anton Olstam, CSK Ludvika
 3. Casper Johansson, Varbergs Mountainbike Club

Söndagen 30 maj bjöd på första SWE Cup XCO (cross country olympic) med en bana i världsklass, men värmen gjorde det tufft för många under tävlingen. Jenny Rissveds dominerade Dam Elitklassen från start till mål och gjorde sista varvet till sitt snabbaste. En respektingivande prestation en dag som denna.

Under herrarnas lopp gick Mattias Wengelin ut starkt men var en av många som punkterade under loppet. Oscar Lind tog över ledningen redan under första varvet och gjorde ett urstarkt lopp tills han kunde defilera in i mål.

Damer Elit:

 1. Jenny Rissveds, Falu CK 01:19:07
 2. Tilda Hylén, Falu CK 01:31:17
 3. Felicia Ferner, Borlänge CK 01:34:41

Herrar Elit:

 1. Oscar Lind, Team Serneke Allebike 01:22:44
 2. Vilgot Lindh, Team Ormsalva AC 01:23:44
 3. David Risberg, ML Sports Club 01:24:25

Jag tycker att det blev fantastiskt! Utöver några elittävlingar i södra Sverige, är det här den första SWE cupen (XCO) och även starten på tävlingssäsongen för de allra flesta. Det är jättekul att tävlingssäsongen är igång! Utefter förutsättningarna kring pandemi och restriktioner, så är vi supernöjda med evenemanget. Alla hjälpte till på bästa sätt, ledare som var där och hade tillåtelse att vara inne på tävlingsområdet skötte det exemplariskt och allt flöt som det skulle. Vi hade gärna sett att det varit tillåtet med publik, det hade definitivt blivit en stor folkfest. Men det får komma nästa år, säger Mikael Löfgren, tävlingsledare för Falu CK.

SCF tackar Svenska Cykelspelen och Falu CK samt Borlänge CK för ett fantastiskt arrangemang i dagarna två.