Meny
Mountainbike

Succé för E-bike på GGN – antalet anmälda har redan mer än dubblats

E-bikes inträde på jättearrangemanget Gotland Grand National artar sig till succé. Det är hittills dubbelt så många anmälda i klassen för MTB E-Bike på GGN i årets upplaga jämfört med 2021. Och det går fortfarande att anmäla sig, fram till 25 oktober!

”En fantastisk rolig utveckling för E-bike på GGN. Extra roligt att antalet damer har tredubblats och att det i år finns en trio som kör elitmotion”, säger Malin Lindgren Henttonen som är Svenska Cykelförbundets tävlingsansvariga för mountainbike.

Kul också att de vassaste svenskarna, inklusive fjolårssegraren Tobias Lundmark (bilderna närmast), kommer till start torsdag 27 oktober. De får möta minst fem utländska cyklisterna från Norge, Finland och så långväga som Spanien. Men frågan är om de kan blanda sig i segerstriden.

Så här säger Malin Lindgren Henttonen om de på papperet vassaste i klassen elit motion:

”Tobias Lundmark är den rutinerade MTB-åkaren som vann 2021 års upplaga. Men han kommer  ha två yngre vassa cyklister flåsande efter sig i form av den lovande XCO-cyklisten William Högberg och inte minst den internationella svenska stjärnan på MTB E-Bike, Simon Carlsson.”

William Högberg var tippad vinnare förra året men punkade bort sig, Han är taggad inför årets GGN i E-bike.

 

I samarbete med Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet genomförs GGN E-Bike. Tävlingen kommer att cyklas under torsdagen den 27 oktober 2022 – dagen innan enduroklassikern GGN startar. Upplägget för GGN E-bike blir ett varvlopp med två timmars cykeltid på de finare sju kilometerna av den drygt tre gånger så långa GGN-banan.

Det finns fortfarande tid att anmäla sig till Gotland Grand National i MTB E-Bikeklassen – där fina prispengar delas ut till hela prispallen. Missa inte chansen att få köra mäktiga GGN och denna utmaning på MTB E-Bike!

Text och foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över samarbetet med 4Light på årets GGN. Ljus och reflexer räddar liv på vägarna och arbetsplatser.