Alla grenar
Mountainbike

Storslam för MTB-landslaget i Tyskland

I helgen har landslaget i mountainbike varit i tyska Bad Säckingen och deltagit i premiären av den prestigefyllda Bundesligan. Generellt mycket fina resultat av alla deltagare som kört storstilat i den tuffa konkurrensen.

Först ut var herrjuniorerna där Emil Hedlund, från en ganska dålig startposition, körde upp sig ordentligt och slutade på en mycket fin 18:e plats. Även Carl Jarnhagen körde bra och kom på en 44:e plats i sin landslagspremiär.
Övriga svenskar var Erik Åkesson, Västerås CK, 62:a och Anton Olstam, CK Natén Säter, DNF.

I herr U23 följde Emil Linde upp gårdagens shortrace seger med en silverplats i cross countryt! Väldigt fin åkning av Gävlesonen som visar att han tillhör toppen i U23.

Emil Linde tillhör U23-toppen och tog en silverplats.

Emil Linde tillhör U23-toppen och tog en silverplats.

Ida Jansson var nästa åkare ut och hon gjorde som hon brukar och vann i stor stil med nästan 2 minuter! En Ida i form är svårstoppad.

I herrelit representerades Sverige av Emil Lindgren som kämpade tappert men hade inte riktigt farten i kroppen. Emil slutade 28:a i ett väldigt hårt startfält.

I damer elit kom Jenny Rissveds, tävlandes för Scott Odlo Racing Team, på en mycket fin 2:a plats. Övriga svenskar damelit var Linn Gustafsson, Borlänge CK, 36:a, Felicia Ferner, Borlänge CK, 40:e, och Alina Johansson, Mjölby CK, 45:a.

Kommande helg är det dags för tävling i italienska Montichiari. Där kommer landslaget bestå av Ida Jansson, Emil Linde, Emil Lindgren, Martin Setterberg, Felicia Ferner och Jack Kok.