Alla grenar
Mountainbike

Silver för Team Sweden i finalen på Trophy of Nations

(Uppdaterad text med kommentar från Adrian Hörnqvist. Foto: Niklas Wallner)

Alexander Kangas, Zakarias Johansen och Robin Wallner kom tvåa i den utmanande finalen av Trophy of Nations som hölls i Ligurien, Italien på söndagen. Det svenska laget kom bara en minut efter Team USA och säkrade silvret i det som brukar kallas världens största lagtävling i MTB/Enduro. Bronset gick till Team Canada.

Här kommer en rapport från Adrian Hörnqvist:

”Veckan i Finale Ligure har flutit på fint och sammanhållningen i laget har varit kanon. Vi har haft god hjälp av fysio Henrik Sjöholm som hållit cyklisterna fräscha under hela veckan genom trackwalk och träning hela vägen fram till finaldagen.
Under tävlingen presterade det svenska laget stabilt hela dagen utan större missöden. Taktiskt lade cyklisterna upp loppet perfekt och samarbetet fungerade bra hela vägen. Redan på första specialsträckan av fem presterade Robin och Zakarias så bra att Sverige fick andra och tredje bästa sträcktid. Då förstod vi att om den trenden håller i sig kan det leda till något väldigt bra. Även Alexander körde snabbt och stabilt på specialsträcka efter specialsträcka och står kanske för det här mästerskapets starkaste comeback. För exakt ett år sedan på samma plats ramlade Alexander och fick flygas ifrån platsen med helikopter vilket resulterade i gips och operation av båda händerna.

Marginalerna var inte stora men när jag fick rapport om att Team Sweden tagit sig igenom den sista specialsträckan tillsammans i ett stycke och såg dessutom väldigt snabba ut vågade jag nästa hoppas på medalj. Dock visste vi inte vilket valör men efter de tiderna som rapporterats under dagen kändes det som att det skulle bli ett sliver och brons. Efter några minuter av nervpirrande väntan stod det klart att silvret var säkrat!”

Klicka här för att ta del av detaljerade resultat från söndagens final