Alla grenar
Mountainbike

Rapport från MTB EM

EM i Italien blev en lyckad tillställning. Ingen av oss kunde tro att det två månader tidigare inte alls funnits en bana där. Arrangören och banläggaren beskrev det som att det inte hade funnits någonting – det hade varit ”som en djungel” när de började. Lyckligtvis är Italienarna som i sent skede fick ta över årets EM från Turkiet inga noviser när det kommer till att arrangera tävlingar och allting flöt på som att de varit förberedda sedan ett år tillbaka.

Det blev ett mycket hett mästerskap i kombination med en hård fysisk- och teknisk bana. Banan var 4 km lång med teknisk zon efter 1- och 3 km vilket innebär att cyklisterna under 2 km av banan inte kan få teknisk assistans. På det viset kan en cyklist bli springande en bra bit innan hjälpen kan rycka in.
Vi hade två tekniska problem under de fem loppen, någonting som får räknas som bra även om det är surt. Saga Molin blev bästa svensk i XCO med en 13e-plats och Johan Widén, sprintspecialisten, knep en topp-10 med sin nioendeplats i XCE.

Resultat:

XCO:
Herrelit:
Emil Lindé 33e plats

Herr U23:
Joel Burman 36e plats

Damjunior:
Saga Molin 13e plats junior

Herrjunior:
Vilgot Lindh 48e plats junior
Carl Jarnhagen  50e plats

XCE: 
Johan Widén 9e plats
Carl Jarnhagen 18e plats