Alla grenar
Mountainbike

Oliver Zwar bra med i Fort William och fick med sig 35 världscuppoäng

Efter ett långt uppehåll var det så äntligen dags för den andra världscupdeltävlingen i downhill, i bedårande vackert belägna Fort William i Skottland. Oliver Zwar var ordnade till en fin 26:e plats. Däremot var det stolpe ut för yngre brorsan Benjamin Zwar Kvist. Och för junioren Daniel Augustsson var det fina läropengar.   

Visst stack några hemmaåkare upp men det var väldigt mycket Frankrike i herrelit när det var dags att summera. Amaury Pierron som alltid kör bra i Fort Williams långa, omväxlande och krävande hang.

Thibaut Daprela tog hand om  andraplatsen och britten Laurie Greenland var närmast fransmännens tätstrid.

Oliver Zwar haft en del otur just den här backen och hade inte varit i Fort William förrän innan pandemin. Nu fick han upp ett finalåk som var tolv sekunder från tät, fixade en 26:e plats och 35 världscuppoäng. Helt klart bra med tanke på en rätt jobbig vinterträningsperiod, men där tredjeplatsen i Europacupen i Maribor skvallrade om att formen är på väg.

Foto: Rick Schubert/Racement

Så här skrev den Faluboande regerande svenska DH-mästaren på sitt Instagramkonto efteråt om att få låna en cykel till finalen – så får var och en tolka svenskaustraliensarens ord:

”Considering the hand we were dealt with, I’m bloody stroked.”

Olivers fyra år yngre bror Benjamin Zwar Kvist hade verkligen stolpe ut i Fort William. Han slutade på 61:a plats i kvalet och var tre futtiga tiondelar från att kvala in bland det 60 finalåkarna i herrelit där hela 140 åkare kom till start i Skottland.

Svensken Daniel Augustsson i juniorklassen tackade på sina sociala medier bland annat Oliver Zwar för all hjälp och det var läropengar i kvalet när han inte riktigt fick till den aggressiva åkning som han ville i kvalet; 46:a av de 53 som kom till start och en bit från de 25 så eftertraktade finalplatserna i juniorklassen denna gång. Vann finalen gjorde Jordan Williams.

Text: SCF
Foto: Rick Schubert/Racement