Mountainbike

No Mercy utmanade endurocyklisterna på SM i Isaberg

SM Enduro har avgjorts i Isaberg under helgen. Det var bra startfält i tävlingsklasserna och kampen om medaljerna var stenhård. Svenska mästare i elitklasserna blev blev Zakarias Johansen och Linn Olstam

– I stort gick helgens tävlingar bra och cyklisterna verkade uppskatta att det äntligen blev en tävling, säger Geir Inge Folkestad, tävlingsansvarig.

De olika klasserna hade delats in i tre startgrupper. Först ut var ungdomarna i 13-14 och 15-16 som startade kl 9. Geir Inge Folkestad tycker det är riktig trevligt att en tredjedel av åkarna var barn- och ungdomar.

Nästa startgrupp var herr/dam seniorerna utökat med U21 dam och master dam. Jämt och tight med sekundstrid om medaljerna i damklassen. Speciellt herråkarna körde på bra i denna gruppen för att slippa regnet som var på ingång. Det lyckades de med och i stort alla klarade sig i mål innan det började regna lite innan kl 15.

Sista gruppen ut var U21 Herr och Master Herr som startade kl 15. Då började det regna ganska rejält och det var många hala rötter, stenar och lera. Så för de som jämför tider är det inte helt rättvist att jämföra sista startgruppen med de som åkte innan regnet, men inom klasserna var det lika förhållanden och rättvist.

– Som tidigare var det slutsträckan No Mercy som bjöd åkarna på den största utmaningen, och som åskådare blir man imponerad över spårval och förmåga hos de bästa åkarna, säger Geir Inge Folkestad.

Resultat SM Enduro

Elit Herr
1: Zakarias Johansen
2: Simon Carlsson
3: Daniel Swanbeck

Elit Dam
1: Linn Olstam
2: Josefine Björkman
3: Ebba Johansson

RESULTAT FÖR ALLA KLASSER

Resultatlista 13-14 år
Resultatlista 15-16 år
Resultatlista seniorklasser
Resultat start klockan 15

Bilder från tävlingarna hittar ni på Facebook Enduro Sweden Series