Meny
Mountainbike

MTB-SM i Göteborgs skjuts upp – men hjältesagan lever i högsta grad

(Uppdaterad 2020-06-04)
Göteborgsklubben CK Master har beslutat att skjuta upp Mountainbike SM (XCO) som skulle gått i Skatåsområdet, Göteborg under fem dagar vecka 32. Klubben menar att ett nationellt mästerskap som MTB-SM inte skall genomföras med tanke på rådande pandemi. Nu tar man i stället sikte på ett komprimerat SM den 3-4 oktober och hoppas få möjligheten att förverkliga hela SM-veckan 2021. (Nytt datum för MTB-SM är helgen den 17-18 oktober. LÄS MER OM ÄNDRINGEN HÄR)

– Vi ställer faktiskt in för att skydda oss mot ett virus. Pandemin påverkar oss alla och faktum kvarstår att sjukvården fortsatt är hårt belastad och att många drabbats svårt. Vi som arrangörer måste göra vad vi kan för att avhjälpa situationen. Vi tror även enskilda individer kan göra skillnad i kampen mot covid och kommer därför dela ut ett hjältepris i samarbete med stiftelsen ”We fight covid” när SM bli av, säger Daniel Lägersten i arrangörsgruppen.

CK Master menar att ingen kan göra allt, men alla kan göra något och uppmanar därför alla som vill att delta att tagga sitt bidrag med #hjältesaga och #wefightcovid på sociala medier. Mer om hjältesagan kan man läsa om på mountainbikesm.se.

Tillsammans med SM-evenemangets huvudsponsorer Wahoo, Sportson och Serneke kommer CK Masters i sommar även erbjuda MTB-cyklister från hela Sverige att provköra SM-banan på videoplattformen Fulgaz.com där man kan få en häftig videoupplevelse av den kommande SM-banan.

– Vi kände att vi ville erbjuda något extra och bibehålla den positiva känslan, även om vi siktar på ett komprimerat mästerskap i XCO den 3-4 oktober och gör oss redo för möjligheten till en fullfjädrad SM-vecka 2021 – då även hjältepriset delas, säger Daniel Lägersten.

CK Master har sedan hösten arbetet hårt med att skapa förutsättningar för ett MTB-SM i Göteborg. Med hjälp av lokala leverantörer som Ramirent, Vikanskross, HML och Göteborg&Co har klubben kunnat bygga om delar av den redan så uppskattade XCO-banan. Banan har förstärkts och fått nya element för att bli en mer dynamisk tävlingsbana för större mästerskap och internationella tävlingar. Man har också skapat en organisation som klarar av att leverera ett event på fem dygn.

Läs mer om CK Masters SM-planer och ta del av alla klubbens SM-uppdateringar på https://mountainbikesm.se/

År 2017 tar Emil Lindgren ännu ett SM-guld i XCO.