Meny
Mountainbike

MTB-juniorer och U23-cyklister på givande försäsongsläger i Alingsås

Totalt 31 cyklister tillhörande klasserna dam U23, damjunior och herrjunior hade kallats till läger i Alingsås för att stämma av status inför säsongen – plus att få värdefulla tekniktips och sparring från Emil Lindgren. På plats fanns totalt 23 cyklister efter en del sjukdom och skada.

Syftet med lägret var att hitta flytet och tekniken på cykeln efter en lång vinter samt att blåsa ur kroppen rejält inför den stundande säsongsstarten. Emil Lindgren fanns på plats för att sparra och dela med sig av tekniktips.

”Ett lyckat läger i tre dagar! Riktigt roligt att se att vi har många som gjort ett bra jobb under vintern och hittat ut på MTB-cyklarna igen på ett bra sätt. Glädjande att se att vi har fler dam U23-cyklister och damjuniorer i år än vi haft senaste åren. Även skoj att se hur deltagarna rattade sina cyklar under dagarna. Prestationsnivån i Sverige är hög på juniorsidan inför 2023”, säger MTB-förbundskaptenen Petter Mattsson.

Det var nära att inte bli något läger då det veckan innan var det snökaos i Västra Götaland. Alingsås SC och CX förbundskapten Dennis Wahlqvist hade hjälpt våren på traven och röjde bort snön från banan så att lägret skulle kunna genomföras i princip som planerat.

”Stor eloge åt gänget som såg till att våra juniorer kunde få ta del av ett läger i vår också trots att vädret ville annat. Ett stort tack också åt Allebike som även i år lät oss använda deras lokaler under lägret”, säger Petter Mattsson.

Första juniorlandslagstruppen som åker på uppdrag till Junior series i Österrike och Tyskland kommer att tas ut i dagarna.

Text: SCF
Foto: @allebikeofficial (alla utom gruppbilderna som är foto: SCF)


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.