Mountainbike

Kvintett drar på sig landslagströjan för att köra XCM-VM i Danmark

Nu på lördag går långlopps-VM i danska Haderslev. Fem svenska cyklister drar på sig svenska landslagströjan och kör XCM-VM, som går på en lättåkt bana – mer av nordisk karaktär än vanligtvis när det gäller världsmästerskap i maraton.

Svenska truppen till XCM-VM

  • Nellie Larsson, Bukten MTB
  • Terese Andersson, Serneke Allebike CK
  • Jennie Stenerhag, Falu CK
  • Axel Lindh, Team Ormsalva AC
  • Erik Mattelin, Bauhaus Sportklubb

”Lite större trupp än vad Sverige normalt sett brukar ha på plats på långlopps-VM då det i år går i Danmark”, säger MTB-förbundskaptenen Petter Mattsson.

Nellie Larsson står för det bästa resultatet hittills under säsongen bland de uttagna med en pallplats på UCI-loppet Alpentour trophy. Jennie Stenerhag körde bra här på EM och slutade 16:e på en tuff bana med jobbig värme.

”På damsidan har vi en stark trio som kan blanda sig i och ge en intressant tävling. Nellie har bästa resultatet internationellt i år, Jennie har rutinen och Terese har viljan och styrkan men saknar kanske rutinen.”

På herrsidan är det Erik Mattelin som står för de internationella resultaten i år med en väldigt fin vårsäsong med både topp 3- och topp 5-placeringar i UCI-tävlingar. Axel Lindh är en mångsidig MTB-cyklist, som exempelvis var tvåa här på XCE-SM inne Linköping.

”Både Erik och Axel började långloppsåret fint med starka resultat både internationellt och nationellt. Sedan har de stött på lite farthinder under säsongen i form av sjukdomar. Men båda anser sig nu vara back on track och skall bjuda upp till race i Danmark”, säger Petter Mattsson.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen och tävla.