Meny
Mountainbike

KLART: Cykelstudion tv-sänder från Gothenburg MTB race med NM

På torsdag inleds fyra lika intensiva och roliga MTB-tävlingsdagar och två SWE Cup-deltävlingar med först tredagarsloppet Huskvarna tour och sedan Gothenburg MTB Race. Och nu är det klart att Cykelstudion by SCF tv-sänder från Göteborg under söndagen, inklusive de högklassiga NM-loppen.

Snacka om MTB-superweekend i Kristihimmelsfärdshelgen! När anmälan för Husqvarna tour stängde märks tydligt det stora intresset att känna på den delvis nybyggda UEM-banan 2024 när det gäller antalet anmälda, som stannade först vid 473 cyklister. Kul!

När det gäller elitnivå för junior, U23 och seniorer är det extra intresse är det inför de bägge UCI C1-loppen som körs fredag i Huskvarna och söndag i Göteborg.

Glädjande nog kör exempelvis de bästa i det danska landslaget på NM. Caroline Bohé och Malene Degn får möta Linn Gustafzzon (bilden), hemmacyklisten Sara Öberg som har vunnit NM de senaste två åren, samt Tilda Hylén, som har kört bra de senaste veckorna trots lång sjukdomsperiod under vinter och vår.

När det gäller damerna kommer preliminärt tre juniorer och lika många U23-cyklister ingå i ett ett utvecklingslandslag som kör i de svensk landslagsdräkt, medan herrarna kör i klubbtröjor i Skatås. Vilka som har fått erbjudande och sedan tackat ja till en plats i de bägge utvecklingslandslagen meddelas på fredag.

På herrsidan kommer danskarna med Sebastian Fini Carstensen, Oliver Sølvhøj, Tobias Lillelund, Gustav Heby Pedersen och Björn Andreassen.

Desto mera glädjande då att Cykelstudion by SCF kommer att vara på plats med ambitionen att sända större delen av söndagens tävlingar och i alla fall vara igång i god tid innan damer elit som startar strax innan lunchtid på söndagen.

Några hålltider i söndagens tv-sändning

  • Damer elit 11.00.
  • Damer junior 11.01.
  • Flickor 15–16 11.02.
  • Pojkar 15–16 13.15.
  • Herrar Elit 14.45.
  • Herrar Junior 14.47.

Cykelstudions NM-sändning hittar ni HÄR på Cykelmagasinets webbplattform. Glöm inte att gå in och prenumerera!

Text och bild: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.