Meny
Mountainbike

CK Master får arrangera XCO-NM som körs vid Gothenburg MTB race

Nu är det klart att 2023 års Nordiska mästerskap i XCO går i Sverige! Gothenburg MTB race, som arrangeras av CK Master den 21 maj, kommer i år även att ha NM-status.  

”Äntligen har vi i vår Nordiska region tillsammans beslutat att tilldela 2023 års Nordiska mästerskap i XCO till CK Master och Gothenburg MTB race den 21 maj! Vi vet att de har laddat rejält för årets evenemang med bra uppbackning från bland annat kommunen och vi ser alla fram emot fina tävlingar i fantastiska Delsjöområdet. Stort lycka till med arrangemanget, det kommer att bli en riktig cykelfest”, säger Roger Karlsson som är medlem i Nordiska kommittén.

 

Hos arrangerande CK Master är man taggade att ta sig an den utökade uppgiften till det som redan innan NM-statusen tillhörde säsongens XCO-höjdare med UCI C1-status på SWE Cup-tävlingen.

”Vi ser fram emot att få arrangera ännu ett mästerskap och att fler nordiska åkare får uppleva vår unika och uppskattade tävlingsbana i Göteborg. Eftersom det är en C1-tävling hoppas vi även få se fler internationella åkare och tuff racing denna dag”, säger tävlingsledaren Simon Gunnarsson, CK Master.

Malin Lindgren Henttonen, som är tävlingsansvarig för MTB på Svenska Cykelförbundet, säger så här om att XCO-NM ska köras i Sverige och mästerskapsbanan i Skatås 2023:

” Fantastiska nyheter att CK Master och Sverige får vara värd för årets Nordiska Mästerskap XCO. Nordiska kommittén inklusive Roger Karlsson (Borlänge CK) jobbar hårt för att få ihop och samverka mellan de nordiska och baltiska länderna så vi i norr har förutsättningar att utvecklas inom MTB. Nu hoppas vi att få se många nationer göra upp om medaljerna på plats i Göteborg den 21 maj.”

Text: SCF
Foto: Björn Olsson och Marcus Bölander