Meny
Mountainbike

MTB-junioren Casper Casserstedt sexa i EM-debuten – i XCE seniorelit

Junioren Casper Casserstedt gjorde EM-debut i dag på seniornivå på XCE i Portugal. Och han slutade som fin sexa!

Efter att ha kvalat in som sjua så väntade finaler där Casper bland annat ställdes mot Anton Olstam i kvartsfinalen. Anton kvalade in som tia. Casper gick vidare till semifinal men där blev motståndet lite för tufft och han fick avsluta dagen i B-final var han körde in som tvåa, sexa totalt.

Anton Olstam slutade som nummer 11 medan Ella Holmegård krashade ut sig på kvalet efter att ha vurpat vill rullgrus.

”Casper kör en bra mästerskapsdebut som junior. Små marginaler i XCE”,  säger förbundskaptenen Petter Mattsson.

”Jag hade siktet högre, men är nöjd med dagens prestation i mästerskapsdebuten”, säger Casper Casserstedt.

Banan var trång och hade mycket rullgrus på sig och precis som på shorttracktävlingarna så var det många som synade marken. Däribland även som sagt tyvärr medaljhoppet Ella Holmegård.

På fredagsförmiddagen var det stafett. Det svenska laget fick inte till det till 100 procent och rullade in på en nionedeplats.

”Stafetten är speciell, då ett lag måste innehålla vissa specifika åkare samt att man får välja körordningen fritt mellan dessa. Vi har ett lag som på en bra dag skall vara med och köra om medaljerna tycker jag men just idag får vi inte ihop det”, säger Petter Mattsson.

Nu är EM över för Linn Gustafzzon, Ella Holmegård och Anton Olstam. Resterande trupp kör sina XCO-lopp i morgon lördag och på söndag.

Text och foto: SCF