Meny
Mountainbike

Jenny Rissveds inte återhämtad efter förkylning – missar hela VM

Jenny Rissveds fick en förkylning i kanadensiska världscuporten Mont-Sainte-Anne. Och nu står det klart att hon inte bara missade den fina VC-tävlingen, utan också hela VM i franska Les Gets. Hon mår bra överlag men kroppen svarar inte som den ska så VM-beslutet är taget för såväl fredagseftermiddagens XCC och det desto mer prestigefyllda XCO-loppet på söndag. 

”Det suger” var Jenny Rissveds sammanfattning i en intervju med Sveriges Radio.

Under fredagen fortsätter VM med shorttrack (XCC) för seniorelit MEN det blir bara Linn Gustafzzon som startar i det svenska laget. Jenny Rissveds, som tillhörde de största medaljfavoriterna, är inte tillräckligt återställd från tidigare sjukdom. Och det har också tagits beslut att det inte blir någon XCO-start för Rissveds, som har varit säkrare än någon annan i världen på att pricka in topp tre-platser i världscupen och har en seger denna säsong.

”Hälsan går före allt. Så det är helt rätt beslut att ta redan nu  att det inte blir någon VM-start när kroppen inte känns hundra”, säger förbundskaptenen Petter Mattsson.

Så här kommenterar Team 31:

”Jenny mår bra överlag, men kroppen har helt enkelt inte kunnat återhämta sig som den ska efter att hon blivit sjuk i Mont-Sainte-Anne. Därför har vi tagit beslutet att dra oss ur veckans evenemang i hopp om att hon kan känna sig hundra procent under den sista världscuphelgen nästa vecka.

Team 31-stallet har ett rätt stort team på plats och ska nu fokusera på att stötta Linn Gustafzzon i det svenska VM-laget och Kelsey Urban i det amerikanska. Linn har nosat på topp 20 under senare delen på sin första säsong i Team 31. Damernas shorttrack startar klockan 17.00 på fredagen.

Text: SCF
Foto: Lear Miller