Meny
Mountainbike

Jenny Rissveds är med i Superstars på måndag – riktigt roligt startfält

På måndag 30 januari inleds årets upplaga av tv-klassikern Superstars på Kanal 5 och Discovery+. Förutom storstjärnor som har avslutat sina elitkarriärer finns även toppcyklisten Jenny Rissveds med bland de åtta deltagarna som gör upp i tuffa och dramatiska tävlingar.

Jenny Rissveds är den enda av deltagarna som är mitt uppe i en karriär i världstoppen. Hon öste in topp tre-placeringar i mountainbikens XCO/XCC-världscup och var även uttagen i VM-laget i landsväg när en segdragen sjukdom satte stopp för deltagande.

Men i startfältet i den tävlingsinriktade programserien märks deltagare som har placerat sig högt i liknande program som slalomstjärnan Frida Hansdotter och längdhopparen Michel Tornéus.

De övriga deltagarna är stavhopparen Angelica Bengtsson, som slutade redan som 28-åring för ett drygt år sedan, majorvinnaren i golf Helen Alfredsson, OS-guldmedaljören i fjärilssim Lars Frölander, bronshjälten från fotbolls-VM 1994 Kennet Andersson samt meriterade längdskidåkaren och numera expertkommentatorn Mathias Fredriksson.

”Vi är mycket glada och stolta över årets uppställning på Superstars startlinje. Det är åtta fantastiska idrottare med otroliga karriärer bakom sig. Att vi även har en aktiv idrottare i den absoluta världstoppen med i gruppen höjer spänningen ytterligare”, sa Anne Appelberg, exekutiv producent för Superstars på Warner Bros. Discovery när deltagarna presenterades i oktober.

Dessutom gästas programmet av supersimmaren Sarah Sjöström och före detta racerföraren Kenny Bräck som ska utmana deltagarna i ett par grenar – förra året överraskades deltagarna av bordtennislegendaren Jan-Ove Waldner så det skulle ju kunna komma någon till.

Deltagarna har tävlat på Cypern med Jessica Almenäs som programledare. Det som har lämnats ut om första programmet är att årets tävlingar drar igång direkt med klassikern barr, i Kanal 5:s programbeskrivning:

”I barr visar våra stjärnor prov på enastående viljestyrka. Under dragkampen bjuds på den mest dramatiska matchen i Superstars historia.”

Så sänds Superstars 2023

  • Kanal 5 på måndagar kl 21.00–22.00 med start 30 januari.
  • Går att se när som helst på Discovery+ från 00.00 dessa dagar.
  • Deltagare: Helen Alfredsson, Angelica Bengtsson, Frida Hansdotter, Jenny Rissveds, Kennet Andersson Mathias Fredriksson, Lars Frölander och Michel Tornéus.

Text: SCF
Foto: Warner Bros. Discovery