Mountainbike

Historia har skrivits i SCF Svenska Mästerskapen Pump Track!

Nu är de historiska vinnarna korade i SCF Svenska Mästerskapen Pump Track 2021! Vilken rafflande fartfylld tävling Järvsö Bergscykelklubb (JBCK) bjöd på i den sommarheta värmen! Publiktrycket på läktarna höjde stämningen ytterligare för de cirka 70 cyklisterna som tävlade under det världsklassiga mästerskapet!

Vi är stolta och glada att få vara först att kora svenska mästare i denna underbara cykelgren. Det är en härlig tävlingsform med rolig cykling för publiken, säger Amanda Sandahl, Järvsö Bergscykelklubb.

Stort GRATTIS säger vi till de första mästarna i Elitklasserna:

 Damer Elit

  1. Alma Wiggberg
  2. Helena Sund
  3. Irma Johansson

Herrar Elit

  1. Tim Gille
  2. Tim Hedman
  3. Anton Thelander

Fullständig resultatlista finns HÄR

Svenska Cykelförbundet tackar JBCK för ett fantastiskt Svenska Mästerskap i Enduro och Pump Track.

 

Mer om Pump Track:

Pump Tracktävlingar passar cyklister som gillar fart och teknisk precision. Tävlingen går ut på att ta sig fram till en speciellt utformad bana utan att trampa, genom att trycka ner cykeln mot underlaget vid rätt tidpunkt. Tävlingen kan avgöras både på tid, där snabbast tid på banan vinner, eller i olika heat där cyklister möter varandra två och två. Vid tävling bör en cykel anpassad för Dirt/Slopestyle eller BMX användas. Cykeln är generellt mindre än en vanlig Mountainbike, har en lekfullare geometri, lägre slaglängd och hårdare stötdämpning.

 

Foto: Peter Eriksson-Gladh