Meny
Mountainbike

Härligt enduro-SM och SWE Cup 4 i Östersund – anmäl senast fredag!

På söndag är det dags SM i enduro, tillika SWE Cup 4! Det är Östersunds Cykelklubb som arrangerar svenska mästerskapen och man preparerar in i det sista så det ska bli två fina tävlingsområden med en naturlig transportsträcka via bron mellan Frösön och Böle. Anmälan är öppen ända till fredag kväll!

Östberget på Frösön är väl etablerat i gravitykretsar och erbjuder inte bara magiskt vackra vyer ner mot Storsjön, utan riktigt fin Enduroterräng.

”Riktigt tekniska bitar, lite ”flowiga” leder med hopp och berms. Tekniskt och flowigt kan man sammanfatta det som redan före vi förhoppningsvis får öppna en helt ny led. Men det finns också mycket naturstigar på Östberget”, beskriver arrangerande Östersunds Cykelklubb.

Ungefär fyra kilometer bort ligger för de flesta mera outforskade Böle stigområde där två-tre sträckor ska dras. Det blir en naturlig transportsträcka över vackra Vallsundsbron, mot Böle tävlingsområde.

”Här finns den längsta leden som kommer att vara med på SM. Den har över 100 fallhöjdsmeter, en härligt flowig led. Böle har gått mycket under radarn så det är KUL att vi får visa upp hela det området.”

I skrivande stund är det runt 200 deltagare anmälda, men det är två dagar kvar tills det att registreringen för efteranmälan stängs på fredag 26 augusti 23.59.

Oliwer Kangas, Falu CK, vann de bägge första deltävlingarna i SWE Cup. Tim Hedman från Järvsö Bergscykelklubb avlöste i tredje när Kangas inte var med. Men till SM finns den så vasse och internationellt meriterade Zakarias Blom Johansen med och blir då favorit. Kangas kan definitivt utmana och så är Niklas Wallner från Åre Bergscyklister anmäld.

På damsidan har Ingun Ståhl, Göteborgs Stigcyklister, ett fast grepp om SWE Cup-sammandraget efter att ha varit jämn och bra. Men det är Filippa Ring, Trailstore Collective BC, som blir SM-favorit på damsidan. Hon fanns med när det var sprint i Stockholm och vann direkt. Sedan har vi ett par cyklister har Östersund som hemmaplan så visst är det en spännande SM-tävling på förhand även på damsidan.

Kul också med en del riktigt stora ungdomsklasser. Två dygn innan efteranmälan går ut var det 30 anmälda i P15–16.

SWE Cup herrar efter tre deltävlingar

  1. Thorwout Warantjes, Mera lera MTB 1170
  2. Gard Brovold, IL Heming 1140
  3. Mattias Arnedal, Sportson CK 1100

SWE Cup damer efter tre deltävlingar

  1. Ingun Ståhl, Göteborgs Stigcyklister 1420
  2. Irma Johansson, Dala-Järna IK 1310
  3. Elina Davidsson, ML Sports Club 1150

Text: SCF
Foto: Östersunds CK och SCF