Meny
Mountainbike

Fyra riktigt snabba svenska cyklister är klara för XCE-VM i Barcelona

Den 2 oktober är det dags för mountainbikens sprint-VM. Fyra cyklister fick erbjudandet och alla fyra antog utmaningen att dra på sig den blågula tröjan vid XCE-VM i Barcelona.

Följande cyklister representerar Sverige på en klassisk citybana inne i Barcelona:

  • Ella Holmgård, Mölndals CK
  • Anton Olstam, CSK Ludvika
  • Casper Casserstedt, CK Natén Säter
  • Edvin Lindh, Team Ormsalva AC

Edvin Lindh var snabbast här på SM, både i tidskvalet och i finalen.

”I grenen XCE så har vi genom åren haft stora framgångar. I år har alla fyra cyklisterna varit topp fyra på minst en världscup, så förutsättningar till fina resultat finns av vår kvartett även i år”, säger förbundskaptenen Petter Mattsson som tidigt satte upp kravbilden på minst en A-final i världscupen för att kvala in till VM.

Anton Olstam och Ella Holmegård är XCE-specialister med fina internationella meriter.

 

Anton Olstam, som har två raka VM-brons på liknande citybanor i belgiska Leuven och österrikiska i Graz, körde extremt snabbt i början av säsongen.  Meriterade Ella Holmegård var tvåa i Leuven.

Svenska mästaren Edvin Lindh ordnade silver i turkiska Sakarya. Och extremt startsnabbe junioren Casper Casserstedt tog brons på här på Lugnet i Falun.

Banan i Barcelona har ett par rejält knixiga svängar men inga höjdskillnader alls, vilket gynnar XCE-specialisterna Olstam och Holmegård. Edvin Lindh visade under SM-veckan i Linköping hemmapubliken hur snabb han kan vara på den här typen av bana.

Lite småknixiga svängar kan bli avgörande i Barcelona-VM. Foto: City Mountainbike

 

XCE-VM avslutar en fin säsong för de svenska XC-landslagen.

Text och foto: Tomas Larsson/SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.