Mountainbike

Finnmarksturen 2020 ställs in – SM XCM kan senareläggas

Coronapandemin fortsätter att sätta käppar i hjulen för hela samhället, och inte minst för idrottsföreningarna. Styrelsen för CSK Ludvika har därför tvingats att ta beslutet att ställa in Finnmarksturen 1-2 augusti 2020, meddelar man på klubbens hemsida. Även barn-och ungdomstävlingen Lilla Finnmarksturen ställs in.
Eftersom att årets Finnmarkstur även är arrangör för SM XCM kommer CSK Ludvika tillsammans med SCF undersöka möjligheten att flytta SM-klasserna till ett senare datum i höst. Mer information om ett eventuellt SM XCM 2020 kommer så snart som möjligt.

– Folkhälsomyndighetens och Svenska Cykelförbundets anvisningar medger inte att tävlingar och samlingar av den storlek som en deltävling i långloppscupen innebär får genomföras. Vi kan bara hoppas att det sker radikala förbättringar framöver så att vi kan träffas igen och göra det som alla MTB-cyklister älskar – komma ut på stigarna och mäta krafterna mot och med varandralbaka de anmälningsavgifter som redan är betalda snarast möjligt. LÄS MER

Här kan ni ta del av SCF:s Uppdaterade riktlinjer och råd vid tävling under coronapandemin

Foto: Finnmarksturen