Mountainbike

Fem cyklister är nu klara för XCO- och XCC-EM som körs i Rumänien

Nu har förbundskaptenen David Eriksson och elitutvecklingskommittén tagit ut truppen till EM i maj. Tävlingen går i Cheile Gradistei i Rumänien och pågår från den 8–12 maj och det är följande fem cyklister som som är klara för EM.

Svenska EM-truppen i XCO och XCC

  • Linn Gustafzzon, Massi Team, seniorelit
  • Oscar Lind, Allebike Factory Team, U23
  • Anton Unger, Bauhaus Sportklubb, junior
  • Nils Johansson, IKHP, junior
  • Elin Ålsjö, CK Uni, junior

Ett par cyklister var inte tillgängliga för uttagning under de berörda EM-dagarna. De uttagna har redan presterat bra där Linn Gustafzzon (bilden) dessutom har inlett tävlandet på världscupen och tar helgen som kommer sikte på den andra VC-deltävlingen i Brasilien. Och David Eriksson tror på sin första trupp till ett internationellt mästerskap efter att ha blivit förbundskapten .

”Jag tror att det blir bra tävlingar och ett starkt svenskt lag på plats. Vi har gått igenom utländska och inhemska resultat och vi i elitutvecklingskommittén har kommit fram till beslutet att skicka dessa åkare”, säger David Eriksson.

Sista uttagningsdatum till Junior World Series i Haiming och Nove Mesto är nu satt till den 29 april, meddelar också David Eriksson.

Text: SCF
Foto: Massi Team


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack var dessa företag kan våra cyklister oftare tävla internationellt i olika landslag.