Alla grenar
Mountainbike

VM-silver i sprint till Ella Holmegård

WOW, vilket VM för Sverige, två SILVERmedaljer på damsidan! Ella Holmegård, Mölndals CK visade upp sin allra bästa form i Chengdu, Kina idag och drämde till med en andraplats på VM XCE. Det blev Sveriges andra VM-silver i helgen, efter Nadine Kåmarks andraplats i Trial.

I väntan på lite mer detaljer från Kina-truppen bjuder vi här på några glada tillrop efter sprinttävlingarna där Sverige representerades av tre MTB-cyklister: Ella Holmegård, Mölndals CK, Johan Widén, CK Natén Säter och Anton Olstam, CK Natén Säter.

Ella Holmegård till förbundskapten Annie Söderberg:

Trodde du det här Annie? Det är helt sjukt. Kan du fatta?

Annie till Ella:

Ja, det såg jag redan på SM i somras.

Johan Widén från CK Natén Säter kvalade till finalen som 10:a och gick i mål som 6:a. Det är säsongens absolut bästa resultat och är en fin uppföljare på Widéns niondeplats på EM som gick i Italien.

Jag är nöjd. Jag siktade högre, men det är ändå det bästa jag har gjort, säger Johan Widén efter målgång.

Anton Olstam kvalade med en av de snabbaste tiderna, som 7:a. Han stannade sedan i samma kvartsfinal som Widén där Olstam slutade som trea.

– Johan Widén har verkligen prickat rätt och imponerar, säger Annie Söderberg, förbundkapten MTB och fortsätter:

– I kvartsfinalen var det ruskigt tight och alla tre har gjort ett riktigt bra mästerskap. Jag är otroligt nöjd!

UCI Urban Cycling World Championships gick i Xinhua Park, i Chengdus gamla stadskärna, Kina. Evenemanget omfattade de tre cykelgrenarna BMX freestyle, MTB sprint och Trial och det var första gången som UCI genomförde ett VM med dessa tre spektakulära och publikvänliga grenar vid samma evenemang. Konceptet ”Urban World Championship” har växt fram som ett svar på det växande cykelintresset hos den yngre generationen.

Sverige representerades av en fyramannatrupp i Trial och en trupp på tre sprintcyklister MTB, resultatet med TVÅ silvermedaljer är fantastiskt roligt!

GRATTIS Ella Holmegård och GRATTIS Nadine Kåmark (trial)!

Kina-truppen

Trial och MTB-truppen som deltog på VM i Kina med många fina resultat. Fr.v. Mats Hult, Joacim Nymann, Anton Olstam, Johan Widén, Ella Holmegård, Nadine Kåmark, Rasmus Lidén, Viktor Fredriksson och Annie Söderberg.