Meny
Mountainbike

Edvin Lindh imponerade på XCE-världscupen i Turkiet – tvåa i finalen

Edvin Lindh imponerade i den svenska mästartröjan under den sjätte deltävlingen av XCE-världscupen i turkiska Sakarya. Lindh, som tidigare bara tävlat i Falun, var tvåa i sin första internationella XCE-start i år.

Redan tidskvalet indikerade att det skulle bli en match mellan Edvin Lindh de bägge vassaste fransmännen. Quentin Schrotzenberger var rätt klart snabbast, Lindh tvåa och Titouan Perrin-Ganier trea.

I kvartsfinalen fortsatte Lindh att övertyga medan den andre svensken i tävlingen, Anton Olstam, förlorade en tajt uppgörelse om andraplatsen och slutade därmed tolva i totalen.

Edvin Lindh har visat att han är snabb på olika underlag och banprofiler på hemmaplan i år , här SM i Linköping som han vann. Nu satte Edvin också dit ett bra riktigt bra internationellt VC-resultat.

I semin vann Lindh över Perrin-Ganier och han hade från TT-resultatet också rätt att välja startspår före honom. Och det skulle stå mellan dessa bägge herrar även i finalen.

Fransmannen lyckades ta en ruggigt snabb start från yttern och bevakade sedan under de första två tredjedelarna då det var en trång bana. Innan det lite bredare slutpartiet av banan och ett extremt kort upplopp fick han någon meter och det räckte.

”Jag är nöjd med resultatet här nere i Turkiet. I finalloppet kände jag mig i all ärlighet starkare än Titouan men lyckades inte ta mig om på den tighta banan. Titouan är mycket erfaren och det märks verkligen när man tävlar mot honom”, säger Edvin Lindh.

Stora finalen världcupen XCE  Sakarya

  1. Titouan Perrin-Ganier 1.21,63
  2. Edvin Lindh +00,85
  3. Theo Hauser +04,86
  4. Quentin Schrotzenberger

Edvin Lindh satte upp ett överlägset tidskval på världscupen i Falun med en bred, fysisk krävande bana. Stolpe ut i semin men vinst i B-finalen.

Sedan imponerade han mest av alla från första till sista tramptaget på den platta SM-banan i Linköpings centrum Redan minuterna efter SM-segern ovan pratade Edvin Lindh om att han nu hade en plan för att först kvala in och sedan köra bra på VM.

”Jag hoppas verkligen att jag ska få köra VM i år, annars skulle jag bli väldigt besviken”, säger Edvin Lindh.

XCE-världscupen – där flera av deltävlingarna har kommit upp med väldigt kort framförhållning – fortsätter nu i Asien för att sedan vända tillbaka till Europa.

”Roligt att Edvin får visa upp sig internationellt på XCE också! Blir intressanta veckor med nya världscuper framöver”, säger MTB-förbundskaptenen Petter Mattsson som är på väg att installera XCO-landslaget vid VM i Frankrike.

Text och arkivbilder: Tomas Larsson/SCF