Mountainbike

Jobbig väg i Barcelonas XCE – men Edvin Lindh fortsatt tvåa i världscup

Edvin Lindh fick ett struligt tidskval och svår väg fram till semifinalen när andra deltävlingen av XCE-världscupen avgjordes i Barcelona. Det kostade mycket kraft, men en sjätteplats och totalt tvåa i världscupen är ändå en riktigt bra start på årets XCE-världscup för Lindh.

Efter formbeskedet med andraplatsen i Paris med sköna bonuspoäng från TT-kvalet var det lite mera motigt för Edvin Lindh när XCE-världscupen hade tagit sig till Barcelona.

”Jag började dagen med att nästan krascha i sista hindret på banan under prologen. Jag var näst sist av de kvalande cyklisterna, vilket innebar hårda heat redan från åttondelsfinalen för min den. Visst, jag tog mig vidare från både åttondelen och kvartsfinalen  –  men fick spendera mycket krafter för att avancera”, säger Edvin Lindh efteråt.

I Lindhs åttondelsfinal blev vinnaren i Paris, rumänen Ede-Karoly Molnar, utslagen. I kvartsfinalen spurtade Lindh ner starke tysken Simon Gegenheimer med rätt bred marginal, runt halvsekunden, för att ta sig vidare.

”I semifinalen fick jag betala för de tidigare heaten och fick nöja mig med att försöka rädda så mycket cuppoäng som möjligt i B-finalen”, säger Lindh som slog av tidigt när topp två inte var möjligt.

I B-finalen slog han så fransmannen Thibaut Kahlhoven efter tre heatförluster tidigare under tävlingen. Österrikaren Theo Hauser var för svår, me Lindh kunde ändå vara rätt nöjd med en sjätteplats och att han med det resultatet behåller andraplatsen i världscupstotalen.

Världscupen XCE herrar efter två deltävlingar

  1. Lorenzo Serres, Frankrike 165
  2. Edvin Lindh, Sverige 120
  3. Titouan Perrin-Ganier, Frankrike 110

De många fransmännen hade på herrsidan inte direkt någon optimal premiär i Paris men fick nu in två cyklister på podiet, varav vinnaren Lorenzo Serres.

Edvin Lindh finns med i när XCE-sällskapet ska ta sig ända till Palangkaraya, Indonesien, och tävlingarna där 19 maj. Edvin Lindh tävlade också i det efterföljande XCC-loppet i BArcelona och blev fyra där.

Förra säsongens världscupfemma, Agnes Abrahamsson, kunde tyvärr inte var med och tävla alls i Barcelona då hon led av förkylningssymtom.

Text: SCF
Foto: @citymountainbike/ @insta_sixtophoto