Alla grenar
Mountainbike

Landslagstruppen i downhill inleder sin internationella tävlingssäsong

På en klassisk bana som hade allt inledde det svenska downhill landslaget sin internationella tävlingssäsong. På plats för det första stoppet av Europacupen i Kranjska Gora, Slovenien var juniorerna Adam Larsson och Emil Melkersson, damelit Josefine Björkman och i herrelit Tim Hedman och Jonathan Sandberg.

Regnet fick inleda tävlingshelgen men till söndagens final hann det torka upp och det bjöds på ett riktigt fint underlag.

– Det var kul att vara i Slovenien, intressant att se vad det var för underlag, banan var bra men riktigt tuff, det blir på riktigt på en gång här, säger Annie Söderberg, förbundskapten.

Adam Larsson som gjorde sin debut i den internationella juniorklassen körde stabilt under hela helgen och slutade på en fin 12e plats.

Josefine Björkman under europa cupen #1 Kranjska Gora.

Josefine Björkman under europa cupen #1 Kranjska Gora.

Josefine Björkman som har visat att hon har farten uppe hade tyvärr en rejäl vurpa under lördagens kval och ådrog sig en liten hjärnskakning, så under söndagens finalåk tog hon det väldigt lugnt och slutade på en 17e plats.

– Efter min stora krasch i kvalet kändes mitt huvud inte 100%. Tog mig igenom finalen och höll mig på hjulen. Nu blickar jag framåt mot resten av säsongen, säger Josefine Björkman efter helgen.

I herrelit tog sig tyvärr ingen av de svenska åkarna till final, Tim Hedman slutade 17e och Jonathan Sandberg 30e i B-finalen.

– Det är även kul att se hur alla hjälps åt, de är konkurrenter på hemmaplan men här hade de mycket nytta av varandra, helt öppet delar de linjeval, tankar och ideér mellan varandra, avslutar Annie Söderberg.

Landslagstruppen i Kranjska Gora, resultat:

Herrjunior
12a LARSSON Adam
29a MELKERSSON Emil

Damelit
17e BJÖRKMAN Josefine

Herrelit, B final
17e HEDMAN Tim
30e SANDBERG Jonathan

Andra svenskar på plats:
9. BORRMAN Rasmus (herrjunior)
20. ERIKSSON Adam (herrjunior)
65. BAGGE Daniel (Herrelit, B final)
70. JACOBSSON Samuel (herrelit, B final)
113. JÖNSSON Axel (Herrelit, B final)
126. MIDELUND Oscar (Herrelit, B final)