Meny
Mountainbike

Damcyklister i utvecklingslandslag kör NM i Göteborg i blågul tröja

Nu är det klart att det blir ett utvecklingslandslag på damsidan under NM i Göteborg. Sedan är det meningen att det ska bli en fortsättning.

”Vi har valt att låta sex stycken damcyklister köra i landslagströjan på NM som en del under paraplyet utvecklingslandslaget. Dessa cyklister har under våren visat fram fötterna både i Sverige och ute i Europa”, säger förbundskaptenen Petter Mattsson.

Tilda Hylén (se artikel här på SCF.se) och Tove Dandenell (bilden ovan), som båda körde bra på Huskvarnaberget i fredagens UCI C1-tävling, fanns också med i Nove Mesto i egen regi. Nu finns båda med i det U23-utvecklingslandslag som kör NM på söndag.

Damer U23

  • Tilda Hylén, Falu CK
  • Tove Dandenell, CK Master
  • Ida Ossiansson, Kvänum CK

På juniorsidan är det bara Stina Kagevi som har kört i ordinarie landslag hittills 2023.

Damer junior

  • Stina Kagevi, Länna sport CK
  • Elin Karlsson, Borlänge CK
  • Tova Fridström, Strängnäs Bilforum Racing team

”Efter NM kommer utvecklingslandslaget att få support på fler tävlingar för att att ge möjlighet att samla erfarenhet för framtiden. Målet med utvecklingslandslaget är att på sikt utveckla fram edamcyklister som kan ta plats i det fasta landslaget.”

Text och bild: Tomas Larsson/SCF

Vi sänder live från Gothenburg MTB race och NM HÄR på Cykelstudion!  


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.