Mountainbike

Dags att boka in Långloppscupens sju härliga deltävlingar under 2024

Nu är det nära och det drar sakta men säkert ihop sig till ytterligare en långloppssäsong på MTB. För tjugotredje året välkomnar Långloppscupen/Nissan X-Trail Challenge landets alla MTB-cyklister till cupens klassiska arrangemang.

I Långloppscupen 2024 ingår sju av landets mest intressanta långlopp på mountainbike. Varje deltävling genomförs av lokala cykelklubbar med lång och god erfarenhet av att arrangera stora och välbesökta event. Cuparrangemangen lockar under säsongen en stor och brokig skara cyklister i alla åldrar.

Deltagarnas inställning och bakgrund skiftar. För många är loppen spännande styrkeprov, för andra ett annorlunda äventyr och en ny erfarenhet. Arrangörerna har tagit fasta på önskemål från en starkt växande grupp motionärer som hittat nya utmaningar i långloppen runt om i landet.

Det innebär inte att elitgänget glömts bort. Ambitionen är att åstadkomma en väl avvägd blandning mellan prestation och upplevelse.

Bockstensturen i Åkulla bokskogar utanför Varberg har för andra året tilldelats SM-status (XCM) på de två längre av arrangemangets banvarianter.

Årets cupavslutning genomförs i samband med Stenbocksturen i Boxholm, strax söder om Mjölby. Stenbocksturen är ny deltävling i gänget men har genomförts några år. Arrangörer är Boxholm-Ekeby SK och Mjölby CK.

Samtliga lopp i Långloppscupen är seedningsgrundade till Cykelvasan, andra helgen i augusti. Vill du seeda dig och placeras i det startled som passar dig bäst vid starten i Sälen, då har du alla chanser på Långloppscupens deltävlingar. Info om anmälan hittar ni vid respektive lopp nedan.

Långloppscupen 2024

  • 4 maj: Billingeracet, Skövde, www.billingeracet.se
  • 26 maj: Lida Loop, Stockholm, www.lidaloop.se
  • 30 juni: Ränneslättsturen, Eksjö, www.ranneslattsturen.se
  • 7 juli: Mörksuggejakten, Rättvik, www.mörksuggejakten.se
  • 28 juli: Engelbrektsturen, Norberg, www.engelbrektsturen.se
  • 31 augusti: Bockstensturen, Varberg, www.bockstensturen.nu Även SM!
  • 8 september: Stenbocksturen, Boxholm, www.stenbocksturen.com

Läs mycket mera om Långloppscupen här!

Text: Langloppscupen.se och SCF
Foto: Langloppscupen.se