Meny
Mountainbike

Dags att anmäla till E-bike och kombitävling på årets GGN-fest!

Succén får en fortsättning! För tredje året körs Gotland Grand National MTB E-Bike, ett samarbete mellan Nordic Sport & Event, Svemo och Svenska Cykelförbundet – samt den så engagerade SCF-samarbetspartnern 4LIGHT. Torsdag 26 oktober körs E-cycling och liksom förra året utses även en kombisegrare med de som deltar i världens största endurotävling.

Upplägget blir ett varvlopp med två timmars cykeltid på ett sjukilometersvarv av den 22 kilometer långa, klassiska GGN banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid. Klasserna delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet MTB E-Bike 250W/25km/h samt en med MTB E-Bike över 250W som kommer att ligga under Svemo.

GGN Challenge är en kombinationstävling mellan torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. Vinnaren är den som i respektive klass cyklar (torsdag) och kör (fredag eller lördag) flest varv på kortast tid inom angivna tider för respektive tävlingar.

”Vi ser mycket fram emot denna tredje tävling i Gotland Grand National för denna nya och intressanta cykelgren E-bike som verkligen är på uppgång. Extra kul är det att det ser ut att bli många anmälda detta GGN som tyvärr verkar bli sista året på Tofta skjutfält – ett nytt stort skäl att anmäla sig”, säger Jonas Haglund, som har tagit över som tävlingsansvarig för MTB-grenarna på Svenska Cykelförbundet och kommer att vara på plats på Gotland under E-bikedelen av GGN.

Antalet anmälda närmar sig 50 och allt talar för ett deltagarrekord. På herrsidan är hela förra årets prispall med igen. Det innebär att Andreas Wik, Kolmården MTB, försvarar titeln där Tobias Lundmark, Kvänums IF, William Högberg, OK Hammare och vassa enduroåkaren Simon Carlsson tillhör de som lär kunna utmana.

Även på damsidan finns fjolårssegraren redan anmäld. Vi kan gissa att såväl norskan Andrine Olstad som ett par damcyklister till är sugna på att utmana om de där 10000 kronorna i segerpremier.

Så anmäler du dig till årets GGN

 

Partnerskap mellan SCF och 4LIGHT även under GGN 2023

Även under GGN 2023 är vi stolta samarbetspartners med 4LIGHT. Det är en samarbetspartner som passar så bra just vid ett stort E-bikearrangemang. 4LIGHT står för ljus och säkerhet. Cyklister, motorcyklister, joggare och alla som rör sig i mörka miljöer vill kunna lita på att de verkligen syns. 4LIGHT:s fritidsprodukter gör det mycket bättre än med vanliga cykellysen och reflexer.

”Vi är stolta över vårt samarbete med Svenska Cykelförbundet. Att få ta del av den kompetens och det nätverk som finns inom förbundet är mycket viktigt för oss. Nästa etapp är höstens upplaga av GGN där vi tillsammans jobbar mot gemensamma mål”, säger Robert Lindberg som är försäljningschef på 4LIGHT.

”Välkomna till oss på Gotland!” säger Robert Lindberg.

Text och foto: SCF 


Missa inte erbjudande från 4LIGHT!

MINILUX – Den vattentäta barnryggsäcken som både skyddar, förvarar och lyser upp dag som kväll! MINILUX kombinerar stil, säkerhet och design! FÖRBESTÄLLNINGSPRIS: 999 kronor. Leverans bedöms i slutet av november.

Rabatten dras direkt i kassan HÄR!