Alla grenar
Mountainbike

Bra EM-avslutning av U23-herrarna – Oscar Lind slutade nia i hettan

Fjärde och sista dagen på MTB EM i Portugal bjöd på U23 herrarnas XCO lopp. Även idag bjöds det på extrem hetta då Oscar Lind och André Eriksson ställde sig på startlinjen för startloop och sju varv på den nu bekant trånga bana. Lind visade att han tillhör U23.toppen i Europa och slutade nia!

Efter en stunds tävlande stod det klart att Oscar körde om en topp 10-placering och André om en topp 20-plats.

”Riktigt bra öppning av våra killar”, inflikar förbundskaptenen Petter Mattsson.

Medan Oscar kämpade på i grupper som tävlar om topp fem-platser så punkterade tyvärr André halvvägs in i racet och likt Leo och Stina från igår och tappade han sitt fina race i hettan.

En punktering förstörde mycket för Andre Eriksson, som i övrigt körde bra.

Oscar håller ihop sin prestation fint och spurtar in på nionde plats i ett tufft U23 startfält! André kämpar på fint och klättrar fint efter punktering och rullar in på plats 38.

”En bra insats av bägge våra U23-herrar. André har så mycket mer i sig men hindras av sin punktering. Oscar visar igen att han tillhör de bästa U23-cyklisterna i Europa och är länge med och tävlar om de finaste placeringarna! Lovar gott för framtiden!”

Ett lyckat EM avklarat med sex stycken topp 10-placeringa, varav två bronsmedaljer av Leo Lounela och Linn Gustafzzon på XCC-loppen avslutas nu.

”Som helhet ett väldigt lyckat mästerskap för oss. Med lite tur hade vi haft någon lite mer framskjuten placering men vi skall vara nöjda och bygga vidare på det vi har! Stor eloge åt ledarteamet på plats som styrt upp allt med strulet med flygresor och att jag inte fick resa ner, säger Petter Mattsson.

Nästa större evenemang för cross country-sidan är SM i Järfälla 21–24 juli. Sista anmälan till ordinarie pris 5 juli HÄR.

Text och foto: SCF