Meny
Mountainbike

Anmälan till CK Naténs premiär i SWE Cup XCO i Säter har startat

Nu öppnar första deltävlingen SWE Cup XCO för anmälan! Först ut är SWE Cup-premiären Klippingracet i Säter som avgörs 29 april.

Första deltävlingen i SWE Cup kommer traditionsenligt gå av stapeln på Säter MTB Arena där CK Natén bjuder in till race. SWE Cup-premiären kommer även att ha internationell UCI C2-status för elit- och juniorklasserna.

”Superkul att återigen få välkomna alla taggade cyklister till Säter och kicka igång säsongen 2023. Det sitter i detaljerna brukar det heta och precis det vi slipar på, från förbättringar på banan till justeringar i tidsschema, allt för en så bra upplevelse som möjligt för cyklister såväl som publik”, säger Lars Blomqvist, ordförande i CK Natén.

CK Natén fick mycket lovord för sin stabilt genomförda SWE Cup-deltävling redan förra året, men klubben jobbar även på att trimma a.

”Mycket arbete sedan 2022 är nedlagt på organisationen för att skapa en struktur med jämn arbetsfördelning bland funktionärerna för ett hållbart arrangemang som år för år blir aningen bättre och ännu mer attraktivt”, säger Lars Blomqvist.

Anmälan till SWE Cup-tävlingarna i maj öppnar inom kort och sedan till de övriga vartefter. De här datumen arrangeras årets SWE Cup i XCO med inslag av XCC på ett par orter.

SWE Cup XCO 2023

  • 29 april: Klippingracet (XCO), Säter, även UCI C2. ANMÄLAN ÖPPEN HÄR!
  • 18–20 maj: Huskvarna Tour (XCT, XCO som även har UCI C1-status och XCC).
  • 21 maj: Gothenburg MTB race (XCO), även NM i XCO, även UCI C1
  • 11 juni: Lugnet XCO, Falun, även UCI C2
  • 16–18 juni: Borlänge Tour (XCO/XCC), även UCI C2
  • 27 augusti: Sigtuna (XCO)
  • 16–17 september: Final, Hallbyrundan (XCO/XCC), Jönköping, även UCI C2 respektive C3.

Observera att BCA-racet i Borås i september har utgått. Anledningen är förstås att Borås CA i stället arrangerar SM 21–23 juli.

Text och arkivfoto: SCF