Meny
Mountainbike

Superweekend med Huskvarna tour och NM i Göteborg – anmäl er NU!

Snacka om MTB-superweekend i Kristihimmelsfärdshelgen! Senast söndag måste man anmäla sig till både IKHP:s Huskvarna MTB Tour (torsdag 18 till lördag 20 maj) och CK Masters Gothenburg MTB Race (söndag 21 maj) till ordinarie avgift. Totalen i Huskvarna och tävlingen i Göteborg är dessutom SWE Cup-deltävlingar. 

Det finns flera kryddor att se fram emot. Andra deltävlingen i Huskvarna tour, fredag 19 maj, går på den delvis nya XCO-banan med magiska vyer över Vättern från Huskvarnaberget och har UCI C1-status. Här kommer också UEM att köras 2024. Ni hör, det finns många anledningar att köra Huskvarna tour i år!

I Gothenburg MTB Race är det också UCI C1-status på tävlingarna. Glädjande nog väntas det, liksom på fredagen i Huskvarna, riktigt många bra cyklister från våra nordiska grannländer.

Danmark kommer med nästan ett helt landslag till NM och då snackar vi rejält bra cyklister, till exempel duon på damsidan cyklister som kör väldigt bra på världscupen.

Caroline Bohé tillhör ett gäng vassa danska landslagscyklister som kör NM i Göteborg. Foto: ghost-bikes.com

Danska landslaget till NM

 • Damer: Caroline Bohé och Malene Degn.
 • Herrar: Sebastian Fini Carstensen, Oliver Sølvhøj, Tobias Lillelund, Gustav Heby Pedersen och Björn Andreassen.

Ni hör, namn som Bohé, Degn och Fini Carstensen. Det är en handfull riktiga toppcyklister! I damklassen finns dessutom svenska världscupcyklisten Linn Gustafzzon från Team 31 anmäld. Noteras att Degn och Gustafzzon nyligen utkämpade en härlig duell. Spännande! OCH det är meningen att tävlingarna ska tv-sändas på samma plattform som Cykelstudion, mera om det nästa vecka!

Sverige kommer också att ha damelit-, U23- och juniorcyklister som representerar Sverige på Nordiska Mästerskapen; inga namn klara ännu då landslaget kör världscup i Nove Mesto i fredag till söndag denna vecka.

”Fantastiskt att det kommer bli två topptävlingar i Huskvarna och Göteborg med bra internationellt startfält. Det är en helg som passar internationella åkare så det kommer bli bra race. Kul att så många ungdomarna tog chansen att delta på kostnadsfritt läger som arrangerades av kommande UEM arrangörerna IKHP och IF Hallby där de fått teknik träna på den fina utmanande banan på Huskvarnaberget. Så vi kommer även få se ett stort startfält på ungdomssidan, väldigt kul att se att ungdomarna tycker det är kul att cykla MTB”, säger säger Svenska Cykelförbundets tävlingsansvariga Malin Lindgren Henttonen.

 

Huskvarna MTB Tour med SWE Cup #2

 • Etapp 1: XCT, Prolog med bergstempo, torsdag 18 maj.
 • Etapp 2: XCO, fredag 19 maj (även separat UCI C1-tävling i junior- och elitklasserna).
 • Etapp 3: XCC, lördag 20  maj.
 • Arrangör: IKHP.
 • Hela touren ingår också som den andra deltävlingen i SWE Cup 2023.
 • Anmälan sker via Sportstiming nedan, till ordinarie pris senast söndag 14 maj 23.59.
 • Registrering för efteranmälan med förhöjs avgift stänger 16 maj 20.00.

Anmälan till Huskvarnas och mera info hittar ni HÄR!

 

Gothenburg MTB Race med SWE Cup #3 och NM

 • 21 maj: Gothenburg MTB race (XCO), även NM i XCO samt UCI C1.
 • Arrangör: CK Master.
 • Gothenburg MTB race med NM är också den tredje SWE Cup-deltävlingen.
 • Anmälan sker via Sportstiming nedan, till ordinarie pris senast söndag 14 maj.
 • Registrering för efteranmälan med förhöjd avgift stänger 18 maj 23.59.

Anmälan till Gothenburg MTB Race och mera info hittar ni här!

”Det kommer bli fyra fantastiska dagar för alla XC-cyklister med två riktigt bra och taggade arrangörer. Jag kommer vara på plats alla fyra dagarna så har ni några frågor om svensk nationell MTB, tveka inte att komma fram och snacka”, säger Malin Lindgren Henttonen.

 

Första SWE Cup-deltävlingen i form av Klippingracet i Säter är avklarad. Här tar världscupcyklisten från Team 31, Linn Gustafzzon, emot ledartröjan i damelit.

SWE Cup XCO 2023

Text: Tomas Larsson/SCF
Foto: SCF och arrangörerna