Meny
Mountainbike

Andreas Wik och Lisa Lundmark vann i soligt och fint GGN E-bike

Under torsdagen avgjordes E-biketävlingen på jättearrangemanget Gotland Grand National. Vinnare i 250W MTB E-bike tävlingsklass (sportmotion) blev Andreas Wik, Kolmården MTB, och Lisa Lundmark från Kvänum. 

I strålande solsken och milt väder genomfördes den andra upplagan av klassen för MTB E-Bike på det gotländska jättearrangemanget GGN. En ökning med över 100 procent deltagare visar på bra intresse.

Det fanns både motionsklass och tävlingsklass (sportmotion) där det var 10 000 kronor i förstapris. Så var det med andra upplagt för en spännande kamp i herrarnas tävlingsklass som dessutom hade samlat en rätt stor bredd på toppen i år.

Men det mest spännande skulle bli kampen om silver- och bronsplatsen på podiet för Andreas Wik stod till sist i en klass för sig. Han rullade in under målportalen  efter 2.03.51.

Närmast bakom jagade rutinerade fjolårsvinnaren Tobias Lundmark. det var tre cyklister inom minuten där  och William Högberg ordnade bronset medan Isac Morberg blev utan medalj som fyra.

Herrar MTB E-bike tävlingsklass (sportmotion) 250W/25km/h

  1. Andreas Wik, Kolmården MTB 9 varv 2.03.51
  2. Tobias Lundmark, Kvänums IF 9 varv 2.07.43
  3. William Högberg, OK Hammaren 9 varv 2.08.16
  4. Isac Morberg, Västerås CK 9 varv 2.08.45
  5. Anton Nordström Graaf, Stenungsunds MS 8 varv 2.03.34
  6. Simon Carlsson, Husqvarna E-Bicycles 8 varv 2.05.22

I år fanns det också glädjande nog cyklister till en prispall även i damer tävlingsklass. Och det blev en väldigt fin kamp och här en seger för Lundmark/Kvänum. Lisa Lundmark hann åtta varv innan tvåtimmarsgränsen och vann med nästan fem minuter före Xara Sand. Norskt på tredjeplatsen i damklassen.

Det satt ändå hårt inne då Sand hade greppet loppet när det blev tomt i batteriet och Lundmark kunde passera. Det här med obligatoriskt depåstopp och valet om man ska ta sig tid att byta batteri eller inte är en del av tävlingen.

Damer MTB E-bike tävlingsklass (sportmotion) 250W/25km/h

  1. Lisa Lundmark, Kvänums IF 8 varv 2,09.48
  2. Xara Sand, Team Powerwoman, 8 varv 2.14.23
  3. Andrine Olstad, Norge 7 varv 2.04.46

Vår GGN-samarbetspartner 4light var uppskattade prisutdelare i motionsklasserna där vinnarna fick lysande ryggsäckar.

SCF:s samarbetspartner 4light, här Robert Lindberg, fanns med och delade ut priser i alla motionsklasser.

GGN-festen fortsätter även för vissa av E-bikecyklisterna som finns med i den nya kombotävlingen, GGN Challenge. Det är en kombinationstävling mellan torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro.

Vinnaren är den som i respektive klass cyklar (torsdag) och kör (fredag eller lördag) flest varv på kortast tid inom angivna tider för respektive tävlingar. Totaltiderna slås ihop för att få fram kombinationsplaceringar i dam- respektive Herrklasserna.

Text och foto: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över samarbetet med 4Light på årets GGN. Ljus och reflexer räddar liv på vägarna och arbetsplatser.