Mountainbike

Agnes, Edvin och Joel kommer till start vid XCE-VM i Indonesien

På söndag 12 november ställer sig till sist en trio med svenska cyklister till start i XCE VM i indonesiska Palangkaraya. VM skulle egentligen gått i mitten av oktober men blev framflyttat på grund av utbredda skogsbränder nära tävlingsområdet.

Svenska trion på XCE-VM

  • Agnes Abrahamsson, CK Master
  • Edvin Lindh, Team Norra/SKF
  • Joel Burman, Borlänge CK

De senaste två årens svenska mästare, Edvin Lindh och Joel Burman, är allsidiga. Här i en duell på SWE Cup i Sigtuna.  FOTO: Cecilia Dahlgren

”XCE har historiskt sätt varit en gynnsam gren för våra svenska cyklister, senast i oktober 2022 tog Ella Holmegård ett VM brons. I år har Agnes stått för det bästa svenska resultatet med en tredje plats på världscupen i Oudenarde under sensommaren. Joel, VM bronsmedaljör 2019, har i år kört in som tia på världscupen i Barcelona och i sammatävling kom Edvin in som 12 vilket är hans bästa internationella resultat under säsongen”, säger Petter Mattsson, som är inne på sina sista dagar som förbundskapten.

 

Vid XCE-SM i Umeå segrade Agnes och Joel medan Edvin vann året innan i Umeå och även tog hem årets SWE Cup i XCO/XCC. Abrahamsson vann bär XCE-coninentalserien gästade Falun där Lindh var tvåa och Burman fyra.

”Ganska tidigt på söndag vet vi hur det gått för våra svenska cyklister i årets sista MTB-mästerskap”, säger Petter Mattsson.

Här är den platta VM-banan med några tekniska partier.  GRAFIK: City Mountainbike

Det är en ambitiös bana och stora startfält med tanke på de stora reseavstånden för de flesta cyklisterna, nästan 50 herrcyklister och drygt 30 damer till start.

Tidsprogram XCE-VM 12 november (svensk tid)

  • 07:55–08.12: Tidskval, TT damer.
  • 08.15–08.40: Tidskval, TT herrar.
  • 08.45–09.14: Åttondelsfinaler damer.
  • 09.15–09.45: Åttondelsfinaler herrar.
  • 10:00–11:00: Finaler damer och herrar.

Finalerna streamas här på citymountainbike.com från klockan 10.00 söndag.

Text: SCF
Foto: SCF där ej annat anges


Vi på Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners.